Microsoft, Chrome’a Zorla Eklenti Kuracak

Microsoft’un kullanıcılarına dayattığı uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Daha önce güncelleştirmeleri zorunlu hale getiren şirket bu defa da arama motoru Bing’in kullanımını yaygınlaştırmak için kullanıcılarına yeni bir zorunluluk getirecek.

24.01.2020-11:52 - (Son Güncelleme: 24.01.2020-11:28) Microsoft, Chrome’a Zorla Eklenti Kuracak

Microsoft’un arama motoru Bing bu alandaki rakiplerinin oldukça gerisinde kaldı. Görünüşe göre Microsoft bu durumdan haliyle hiç memnun değil. Yazılım devinin Bing’i yaygınlaştırmak için bulduğu yöntem kullanıcılarını yine rahatsız edeceğe benziyor.

Microsoft bugüne kadar bir çok hamlesiyle kullanıcıları istemedikleri değişiklikler yapmaya zorladı. Çokça tartışılan ve yazılım devinin eleştiri yağmuruna tutulmasına neden olan son hamlesi de Internet Explorer’ı varsayılan olarak belirlemesiydi.

Avrupa’daki düzenleyici kuruluşların rekabete aykırı tutumundan dolayı şirkete kestiği cezalar, Microsoft’u caydırmış olmamış ki, şirket bu sefer bir adım daha ileri giderek Office 365 ProPlus kullanıcılarının Chrome tarayıcılarına izinsiz bir şekilde kuracağı eklentiyle Bing’i varsayılan arama motoru haline getirecek.

Şimdilik Office 365 Business kullanıcılarının etkilenmeyeceği hamle ancak sistem yöneticilerinin grup politikası kurallarıyla engellenebilecek. Önümüzdeki dönemde önce Almanya sonrada Fransa’dan sonra tüm dünyada başlayacak kurulumlar yoluyla bir çok firmanın bilişim bölümünün ekstra mesai harcamasına neden olacak.

Microsoft’un planından ileride etkilenecek uygulamalarından biri de Firefox olacak. Ancak şu an için Firefox kullanıcıları rahat bir nefes alabilir.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal