Lightroom Assistant: Fotoğraflarınızı Analiz Eden Bir Yapay Zeka Asistanı

Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2020 devam ederken, dev teknoloji markaları ürünlerini duyurmaya devam ediyor. Fotoğrafçılık sektörünün önde markalarından olan Canon geliştirdiği yeni bir yapay zeka yazılım ile gündem oldu.

10.01.2020-12:29 - (Son Güncelleme: 10.01.2020-12:13)

Fotoğraf makinesi üretmek günümüzde artık sadece bir donanım inşa etmekle sınırlı kalmıyor ayrıca geliştirilen yazılımlar sayesinde çekilen ya da çekilecek fotoğraflar da yazılımlarla iyileştirilebiliyor.

Canon, bu kapsamda Photo Culling Plugin adlı yeni bir ürün tanıttı. Bu eklenti program Adobe Lightroom Classic için, büyük bir fotoğraf setinden sizin için en iyi çekimleri akıllıca seçerek işlem sonrası zaman kazanmanıza yardımcı olan akıllı bir yapay zeka yardımcısıdır.

Yani kısaca, çekmiş olduğunuz fotoğrafları teknik açıdan da inceleyerek aralarından sizin yerinize bakarak en iyilerini seçebiliyor.

Eklenti, Canon Computer Vision Yapay Zeka motoru tarafından destekleniyor ve fotoğrafları keskinlik, gürültü, pozlama, kontrast, kapalı gözler ve kırmızı gözler gibi kritere göre değerlendiriyor. Öte yandan bu “teknik modeller”, süreci kontrol edebilmeniz için özelleştirilebilir ayarlara da sahip bulunuyor.

Yapay zeka, daha önce eğtildiği verileri de kullanarak kötü fotoğrafları eleme sürecini inanılmaz bir şekilde hızlı hale getiriyor. Eklenti fotoğraflarınızı analiz ettikten sonra, bunlar hakkında ne üzerinden belirlenimde bulunduğunu size gösterebilmek için farklı renkli bayraklar kullanıyor.

Şirket yetkilileri, Photo Culling Eklentisi'nin Mart ayı bitmeden Adobe Exchange App pazarında satışa sunacağını belirtiyorlar. Ne yazık ki, eklenti bir kerelik ödeme ve kalıcı lisansla sunulmayacak - tıpkı bir insan fotoğraf asistanı işe alırken olduğu gibi, yapay zeka’nın hizmetleri için aylık bir ücret ödemeniz gerekecek.

Abonelik ücretine dair bir açıklama ise henüz yapılmış değil.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal