Klima Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Klima alırken nelere dikkat edilmeli ? klima alacak okuyucularımıza bu haberimize göz atmalarını tavsiye ederiz.

04.05.2018-14:05 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-13:45) Klima Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Klima alırken nelere dikkat etmeliyiz konusuna gelmeden önce klima alacaksak öncelikle neden alacağız sorusunu sormalıyız kendimize. Eğer klimaya gerçekten ihtiyacımız varsa tercih etmeliyiz çünkü klimaların verdiği yapay soğuk insan sağlığını ve kemik sağlığını tehdit ediyor.

Bulunduğumuz şehir İzmir, Adana, Antalya gibi yerlerde ise yazın dayanılmayacak kadar bir nemli sıcak olan yerlerde yaşıyorsak klimaya başvurmak kaçınılmaz oluyor. Klima alırken nelere dikkat etmeliyiz konusuna gelecek olursak klima alırken her şeyde olduğu gibi öncelikle markasına bakarız. Klima alırken klimayı sadece yazın değil kışın da ortamı ısıtmak için bir kalorifer görevi gömesi için kullanacağımızı unutmamalıyız. Çünkü klima denilince akla ilk klima soğuk ortam yaratır gibi bir şey gelse de aslında klima dört mevsim kullanılan bir araçtır. Klima kışları odayı ısıtmak için, çok nemli havalarda kurutmak için, veya aşırı nemli havalarda nemi almak içinde kullanılır. Bu yüzden klima alırken nelere dikkat etmeliyiz konusuna önem vermeliyiz. Klima alırken  klimanın bir elektrikli alet olduğunu unutmamalıyız. Klima alırken nelere dikkat etmeliyiz konusunun başlıca maddesi enerji tasarrufu konusudur. Beyaz eşyalarda bulunan elektrik yakma kapasitesine kesinlikle bakmalıyız. Klimaların üzerinde A++ veya A+ hatta B ibaresi bulunabilir. B ibaresi bulunan ile A+ ibaresi bulunan klimalarda doğal olarak elektrik konusunda farklar ortaya çıkacaktır.

Klima alırken nelere dikkat etmeliyiz konusunun bir başka öğesi ise alacağımız klimanın markasıdır. Bu konuda yerli markaları tercih etmekte fayda var, çünkü klima herhangi bir arıza yapması durumunda yerli markaların tamir ve servis sağlayıcıları diğer markalara oranla daha kolaylıklar sağlayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal