Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Her geçen gün kullanıcı sayısı daha fazla artan Instagramı belirli ve özel sebeplerle kapatmak hatta hesabınızı komple silmek isteyebilirsiniz. Peki Instagram hesabı nasıl silinir? Instagram profili kalıcı olarak nasıl kaldırılır? Haberimizde tüm ayrıntılarıyla anlattık.

29.02.2020-16:43 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-15:38)

Hesabınızı silmeden, uygulama içerisinde yer alan fotoğraflarınızı yedeklemeniz gerekiyor. Aksi durumda fotoğraf ve videolarınızı kaybedeceksiniz. Dilerseniz haberimizi okuyarak silme işlemini gerçekleştirebileceğiniz gibi haber videousundaki yönergeleri uygulayarak da aynı işlemi tamamlayabilirsiniz. Öyleyse başlayalım.

İlk olarak oturumunuza giriş yaptıktan sonra Instagram’ı silme işlemini başlatmak için aşağıdaki adrese giriyoruz:

https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/

Daha sonra, “Gitmeden önce lütfen bize nedenini söyle” bölümünün yanındaki kutucuktan, hesabınızı neden silmek istediğinizi belirtmeniz gerekiyor

Hesap silme nedeninizi belirledikten sonra, hesabınızı sileceğiniz asıl bölüme geliyoruz.

Bu bölümde önce şifrenizi boş kutucuğa girmeniz, daha sonra kırmızı renkli “Hesabımı Kalıcı Olarak Kapat” yazan butona tıklamanız gerekiyor.

Tüm bunları yaptıktan sonra hesabınız başarıyla silinmiş olacak. Bilinmesi gereken şeylerden biri de sildiğiniz kullanıcı adını, bir daha kullanmanız mümkün olmayacak.

‘Instagram hesabı nasıl kapatılır?’ sorusunu böylece yanıtlamış olduk. Instagram’ın, mevcut kullanıcı politikasında değişiklik söz konusu olmazsa aynı kullanıcı adı ile yeni bir hesap açılamıyor.

Ayrıca hesabınızı tamamen silmeden, dilerseniz bir süreliğine geçici olarak kapatma işlemiyle dondurabilirsiniz. Bu durumda bir süre sonra fikir değiştirirseniz, tekrar hesabınıza giriş yapabilir ve böylece hesabınızı tekrar aktif edebilirsiniz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal