Huawei'den İlk Kötü Haber Geldi! Üretimin Bir Kısmı Durduruldu

ABD'nin Huawei kararının ardından, Huawei için montaj yapan bir şirketin üretiminin bir kısmını durdurduğu iddia edildi.

25.05.2019-11:31 - (Son Güncelleme: 25.05.2019-11:25)

Nikkei gazetesinin, Singapur merkezli montaj firması Flex'in çalışanlarından birini kaynak gösterdiği haberine göre, montaj firması Çin'deki ana fabrikasına Huawei telefonları ve diğer aygıtlarının üretimini, "yeni bir uyarıya" dek durdurmaları emrini verdi. Nikkei haberinde, firmanın, üretimin durdurulmasında ana sebep olarak "devam etmekte olan ticaret savaşı"nı gösterdiği ve üretimin tekrar ne zaman başlayacağının bilinmediği bildirildi.

TRUMP TİCARET ANLAŞMASINI İŞARET ETTİ

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşları, ABD'nin Çinli teknoloji şirketi Huawei'i kara listeye alması ile artarken, ABD Başkanı Donald Trump, "çok tehlikeli" diye tanımladığı Huawei'in ABD-Çin ticaret anlaşması kapsamında çözülebileceğini ifade etti.

Trump dün yaptığı açıklamada, ABD'nin Huawei Technologies'e dönük şikayetlerinin bir ABD-Çin ticaret anlaşması kapsamında çözülebileceğini söyledi.

Trump, Çin ile yakın bir vakitte ticaret anlaşmasına varılması için "halen iyi bir olasılık" olduğunu ifade etti.

YARARLANMAYA DEVAM EDECEK

Bu gelişmelerin sonrasında Microsoft, kendi işletim sistemiyle çalışan ve şirketin farklı içeriklerine erişimi olan Huawei ürünleri siparişlerini askıya aldı. South China Morning Post gazetesinin aktardığına göre, Microsoft işletim sistemi kullanılan Huawei cihazlarının güncelleme ve güvenlik hizmetlerinden faydalanmayı sürdürecek.

ÇİN'İN EN BÜYÜK ÜRETİCİSİ NEW YORK BORSASINDAN ÇEKİLDİ

Çin'in en büyük yarı iletken üreticisi Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) şirketi, ABD ve Çin arasıdanki ticaret savaşları devam ederken, New York borsasından çekildiğini duyurdu. Şirketin Cuma günü yaptığı açıklamada, SMIC'ın 3 Haziran tarihinde borsadan çekileceği kaydedilirken neden olarak borsada listelenmenin maliyetleri ve uyum problemleri gösterildi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal