Hava SOJ Projesinin Son Uçağı da TUSAŞ’a Teslim Edildi

Hava SOJ Projesi kapsamında alınan dört adet Bombardier Global 6000 uçağının sonuncusu da Türk Havacılık Uzay Sanayi (TUSAŞ) tesislerine ulaştı. HAVA SOJ ile uzaktan dünyanın haberleşme sistemleri ve radarlarının tespit, teşhis, karıştırma, aldatma ve köreltilmesi hedefleniyor.

21.01.2020-11:47 - (Son Güncelleme: 21.01.2020-11:14)

Proje kapsamında, uçaklara TUSAŞ tarafından entegre edilecek sistemler sayesinde karşı unsurların radar ve haberleşmesi uzaktan dinlenebilecek ve sinyal takibi sağlanabilecek.

2019 yılının Şubat ayında TUSAŞ tesislerine ulaşan ilk Bombardier Global 6000 uçağının, ilgili sistemlerin entegre edilmesi ve testlerin tamamlanması sonrası 2023 yılı içerisinde ilk teslimatın yapılması hedefleniyor. Tüm teslimatların 2023-2025 arasında gerçekleşmesi bekleniyor.

Entegre edilen sistemlerle hava platformunun uzaktan elektronik destek ve elektronik taarruz kabiliyetinin arttırılması amaçlanıyor.

Yüksek irtifadan uçabilen HAVA SOJ, entegre edilen sistemlerle karşı unsurların radar ve haberleşme imkanlarını uzaktan dinleyerek sinyal takibi gerçekleştiriyor. Böylece karşı unsurların haberleşme sistemleri ve radarlarının tespit ve teşhis edilmesi, konumlarının bulunması konusunda yardımcı oluyor.

ASELSAN ve TUSAŞ Ortaklığıyla

Dünyada savunma sanayi ve elektronik harp alanında söz sahibi birkaç ülke tarafından uygulanabilen bu sistemler alanında tecrübeli mühendis ve teknisyenlerimiz tarafından gerçekleştiriliyor. Projede yazılım ve elektronik sistemleri ASELSAN, hava aracı modifikasyonlarını ise TUSAŞ gerçekleştiriyor.

Uçaklara entegre edilecek görev sistemleri yurt içi imkanlarla üretiliyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal