Google’ın Ekranlı Ev Asistanını Tanıyalım

Google Assistant farklı bir donanımsal yetenekle Google tarafından yeniden dizayn edildi. Made by Google etkinliğinde tanıtıldığından beri merakla beklenen bu dijital ev asistanı, sadece sesle kontrol edilebilecek.

28.02.2020-19:26 - (Son Güncelleme: 28.02.2020-19:01)

Google’ın ev asistanı gri, pastel mavi, siyah ve pembe renk seçenekleriyle geliyor. Ürün, Google’ın üzerinde ekran bulunduran ilk akıllı ev cihazı olma özelliğini taşıyor. Cihazın sağında bir ses tuşu bulunuyor. Üzerinde ise mikrofonu devre dışı bırakan bir düğme yer alıyor. Mikrofonun açık olduğu durumlarda cihaz “Hey, Google“, “OK, Google” gibi seslenmeleri duyuyor ve uyanarak sıradaki görev için hazır bekliyor.

Cihaz, Google’ın tüm uygulamalarıyla çalışıyor. Haritalar, Google Fotoğraflar ve YouTube gibi uygulamalar yüklü şekilde geliyor. Cihazın birçok modu bulunuyor. Bunlardan bir tanesi “Home View” özelliği.

Bu özellik sayesinde cihazla ilişkilendirilmiş kapı, güvenlik kamerası gibi akıllı cihazlar direkt olarak Google Home Hub’dan görüntülenebiliyor.

Google Fotoğraflar uygulamasının da Google Home Hub için getirdiği bir yenilik daha bulunuyor. O da Live Albums adını taşıyor. Bu özellik sayesinde cihaz üzerinden Live Albums’e eklemek istediğiniz kişilerin adlarını söyleyerek albümün içine eklenmesine sağlayabiliyorsunuz.

Cihazdaki “Ambient EQ” modu ile ortam ışığı taranarak gece olduğunda ekran parlaklığı ortama göre ayarlanabiliyor. Bu sayede örneğin, yatağınızın başucundayken ekran ışığı oldukça silik bir hale bürünüyor.

Ev asistanı üzerinde herhangi bir kamera bulunmuyor. Bu yüzden sadece sesli aramalara cevap verilebiliyor. Bu duruma gerekçe olarak şirket, cihazın kişilerin özel ortamlarına daha rahat girebilmesi için yapılan bir tercih olduğunu söylüyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal