Google Stadia Nedir, Nasıl Kullanılır, Ücretli mi ?

Google Stadia nedir, nasıl kullanılır, ücretli mi? Teknoloji devi Google, 'oyunculuğun geleceği' olabilecek yeni dijital oyun platformu Stadia'yı tanıttı. Peki Stadia nedir, nasıl kullanılır, ücretli mi? sorularının yanıtı haberimizde.

22.03.2019-14:15 - (Son Güncelleme: 22.03.2019-14:21) Google Stadia Nedir, Nasıl Kullanılır, Ücretli mi ?

Teknoloji devi Stadia'nın tanıtılması gündeme oturdu. Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı bulunan google'ın bu hamlesi konsol oyuncuları tarafından sevinçle karşılandı.

STADİA NEDİR ?

Stadia'nın sloganı, "Nerede ve ne zaman istersen oyun oyna". Yani oyuncular internet sağlayıcılarından, istedikleri cihazı kullanarak oyun keyfini yaşayabiliyor. Ayrı yüksek performanslı oyun bilgisayarları ya da oyun konsolları gibi donanımlara para verme dönemi sona eriyor. Çünkü oyunların oynanmasını sağlayan Google'ın kendisine ait yüksek kalitedeki sunucuları bu görevi görüyor.

NASIL KULLANILIR ?

Stadia'nın tanıtılmasının ardından kullanıcıların aklına takılan ilk soru Stadia nasıl kullanılır? sorusu oldu. Bu konuyla ilişkin henüz bir açıklık getirilmezken Stadia kullanmak için kablosuz kumandaya ve hızlı bir internet bağlantısına sahip olmanız gerekiyor. Google, tanıtım toplantısında yeni oyun kumandasını da tanıttı. Stadiaile uyumlu bu kumanda ilk bakışta klasik bir konsol kumandasını andırsa da  bir tuşla oyunu YouTube video platformunda paylaşmayı sağlıyor. Kablosuz bağlantı ile çalışan kumanda, Google Asistan'a da erişim sağlıyor.

Bir kullanıcı, YouTube'dan yayınını izlediği bir oyunun içinde kendisini bulabiliyor. Saniyeler içinde pasif bir izleyici olmaktan çıkıp, oyuna giriyor. Kumandanın bir tuşuyla da oyunu yayınlayabiliyor. Stadia, bulut (cloud) servis gücü ile, dev bir sunucu üzerinden çalışıyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal