Facebook Yeni Bir Rekora İmza Attı

Aylık aktif 2.5 milyar kullanıcı sayısına ulaşan Facebook, sahip olduğu tüm ağlar hesaba katıldığında 2.89 milyarlık kullanıcıya sahip olmasıyla yeni bir rekor kırdı. Sosyal medya devi böylece dünyadaki neredeyse tüm internet kullanıcılarına ulaşmış oldu.

31.01.2020-15:06 - (Son Güncelleme: 31.01.2020-14:45) Facebook Yeni Bir Rekora İmza Attı

Dünyanın en büyük sosyal ağı olmasının yanı sıra en büyük mesajlaşma platformuna ve en büyük fotoğraf tabanlı sosyal ağına da sahip olan Facebook hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Şirket istikrarlı biçimde her yeni çeyrek dönemde kullanıcı sayısını artırarak gelirlerini yükseltmeyi de başarıyor.

Facebook Kullanıcı Sayısı Ne Kadar?

Facebook'un büyümesinde elbette internete yeni katılan kullanıcıların da katkısı büyük oldu. Ayrıca birçok uygulama ve platforma Facebook üzerinden de giriş yapılabilmesini sağlayan özelliğe sahip olması Facebook’un üye sayısının artmasında önemli bir diğer faktör olarak göze çarpıyor.

Geçen yılın son çeyrek tablolarına göre Facebook gelirleri 21 milyar dolara ulaştı ve yıl bazında yüzde 25 civarında bir artış kaydedildi. Böylece operasyon karı 8.8 milyar dolar, net kar ise 7.3 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Bu dönemde aylık aktif Facebook kullanıcısı 2.5 milyar seviyesine yükselmiş oldu. Günlük aktif Facebook kullanıcısı ise 1.66 milyar. Çatı altındaki tüm sosyal uygulamaların aylık aktif kullanıcı sayısı 2.89 milyara ulaşırken, günlük aktif kullanıcı sayısı 2.26 milyar olarak gerçekleşti.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal