Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

En İyi 4K Ekran Kartı

Tayvan’ın başkenti Taipei’de düzenlenmiş olan Computex fuarının merak edilen ürünleri arasında yer bulan Nvidia, yeni nesil ekran karı GTX 980 Ti ve dizüstü bilgisayarda oynanan oyun deneyiminizi artıracak G-Sync teknolojisini tanıttı.

04.05.2018-12:00 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-12:00) En İyi 4K Ekran Kartı

Witcher 3 gibi oyunların 4K çözünürlük desteklemesi neticesinde ekran kartları da hem hafıza değerlerini hem de işlem hızlarında güncellemeye ve geliştirmeye gitmek zorunda kaldı. Bu sayede ultra yüksek çözünürlüklerde hızlı resim yenileme işlemi çok daha kolay yapılabilir hale geliyor. Nvidia’nın yeni ekran kartı GTX 980Ti de kendisinden önce üretilmiş olan ekran kartlarını özellikle 4K çözünürlükte geride bırakmak amacıyla tasarlandı.

Witcher 3 için bir önceki nesil ve performansı 4K çözünürlük sayesinde saniyede 19 kare olan GTX 680’i 45 kare yenileme hızı ile geride bırakarak, 980 Ti en son yarış simulasyonlarından olan Project Cars’ta da 47 fps hızında 4K çözünürlük sunmasıyla gündeme oturdu.

Fiyatı 649 Dolar civarında olan ekran kartı bir de deneme fırsatı sunarak Batman: Arkham Knight oyunu ile birlikte piyasaya sunuluyor ve bir önceki ürünü olan GTC 980’n fiyatını da 499 Dolar’a düşmesine neden oluyor.

Yeni ekran kartı GTX 980 Ti, DirectX’in son sürümü olan DirectX 12’yi desteklemesinin yanı sıra Maxwell mikromimariye sahip ve daha fazla RAM barındırabilme özelliği bulunuyor. Bir önceki ekran kartının 4GB’lık video hafızasına karşılık 980 Ti, 6 GB’lık hafızaya sahip olması daha şimdiden heyecan yarattı.

İkinci nesil Maxwell çipler daha fazla çözünürlüğe sahip olmasından çok daha az enerji tüketimi de sağlaması ve bu sayede GTX 980 Ti, birinci nesil Maxwell çip donanımına sahip olan GTX 750’nin yarısı kadar enerji tüketimi ile çok daha iyi bir performans sergilemesi bilgisayar oyunu tutkunlarının gözdesi haline gelmesine sebep oluyor.

Son Dakika Tekonoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;