Elon Musk'tan Yapay Zeka Konusunda Önemli Uyarı

Uzay Araştırma şirketi SpaceX ve Elektrikli Otomobil markası Tesla’nın CEO’su Elon Musk yapay zeka konusunda önemli uyarılarda bulundu.

20.02.2020-10:16 - (Son Güncelleme: 20.02.2020-19:31)

Geçtiğimiz aylarda yapay zekanın insan kabiliyetline üstünlük sağlayacağı ile ilgili endişelerini dile getiren Musk, şimdi de yapay zeka araştırmalarında düzenlemeler yapılması gerektiğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kişisel Twitter hesabından açıklamalar yapan ünlü CEO, söz konusu düzenlemelerin kurucusu olduğu Tesla’yı dahi kapsaması gerektiğine vurgu yaptı. Gelişen teknolojinin bir sonucu olarak yapay zekanın insanı alt edeceği düşüncesini çokça dile getiren Musk’ın uzun zamandır bu konuda çalıştığı biliniyor.

Elon Musk, insanlığın yapay zekaya bu haliyle yenileceğini, bunun önüne geçebilmek için insanların yapay zeka gibi düşünebilmesi gerektiğini belirtiyor. Hatta bu düşüncesini mümkün kılmak için Neuralink isimli şirket kurarak araştırmalar yapıyor.

Musk'ın Neuralink projesi ile hedefinde insanların doğrudan beyinlerindeki yapay sinir ağları ile bilgisayar ve diğer elektronik cihazları yönetebilecek bir teknoloji geliştirmek yer alıyor.

Neuralink şirketi 4 yıl önce kuruldu. Bu proje ile beyin hasarları, lezyona da daha kolay çözümler bulunması amaçlanıyor.

Sektörde üst mertebeden birinin gördüğü ve bizim detaylarına çok da vakıf olmadığımız çalışmaları takip ettiği kuşkusuz su götürmez bir gerçek. Yapay zeka ve teknolojinin bu kadar içerisinde yer alan ve bu alanlarda çok da başarılı olan Elon Musk’ın endişeli olması bizleri de tedirgin ediyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal