Elon Musk Tüm Dünyaya İnternet Hizmeti Verecek!

Ünlü girişimci Elon Musk'ın yeni projesinin detayları belli oldu. Musk'ın amacı tüm dünyaya hizmet verecek bir internet ağı kurmak.

12.11.2018-15:15 - (Son Güncelleme: 12.11.2018-15:06) Elon Musk Tüm Dünyaya İnternet Hizmeti Verecek!

Milyarder girişimci Elon Musk'ın bir sonraki hedefi gezegenimizin hepsine internet erişimi vermek. Bu plan kapsamında ilk adımı Şubat ayında atan Musk'ın planı netleşti.

DÜNYANIN FARKLI NOKTALARINA KESİNTİSİZ HİZMET

Teknoloji dünyasının isminden en fazla söz ettiren kişilerinden biri olan Elon Musk'ın 'global internet' projesi ile alakalı ayrıntılar netleşti. Elon Musk'ın CEO'su olduğu SpaceX'in global internet projesi için geliştirdiği Starlink uyduları SpaceX'in Falcon 9 roketleriyle yollanacak. Kısa sürede yörüngeye 50 tane uydu yerleştirilecek. Tabiri caizse gezegenimizi bir örümcek ağı gibi saracak olan uydular dünyanın değişik noktalarına kesintisiz hizmet verecek.

TÜM DÜNYAYA İNTERNET SAĞLAYACAK GLOBAL BİR AĞ

SpaceX'in uzun süreli planı ise dünyanın yörüngesine yerleştireceği 4 bin tane uyduyla tüm dünyaya internet sağlayacak küresel bir ağ kurmak. Söz hususu proje ile internet hızının ciddi derecede yükselmesi ve internet erişimi olmayan noktalarında online dünya ile buluşması amaçlanıyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal