BMC: 'Yeni Yerli Araçların İsmini Erdoğan Belirleyecek'

Türkiye'nin önde gelen kara aracı firmalarından olan BMC, kısa zaman önce pikap aracın farklı tiplerini üreterek geniş bir tür meydana getirmeyi hedefliyor.

18.09.2019-12:15 - (Son Güncelleme: 18.09.2019-12:00)

Türkiye'nin önde gelen kara aracı firmalarından olan BMC, kısa zaman önce pikap aracın farklı tiplerini üreterek geniş bir tür meydana getirmeyi hedefliyor.

BMC Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk, Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu, Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST İstanbul), yeni araç projelerine yönelik değerlendirmeler sundu. Öztürk, pikap aracın 2 yıl önce tasarlamaya başladıklarını dile getirdi.

İçişler Bakanlığı Güvenlik Personelinin Gereksinimlerini Cevaplamak İçin Tasarlandı

Aracın önce İçişleri Bakanlığına bağlı güvenlik personelinin gereksinimlerini cevaplamak için tasarlandığını bildiren Öztürk, sonrasında aracın değişip geliştiğini ifade etti.

İlk Kez İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Fabrika Ziyaretinde Bulundu

Aracın hem sivil versiyonunu ilerletmek, hem de askeri ihtiyaçları yanıtlayabilmek için yaklaşık 2 yıldır çalıştıklarını bildiren Öztürk, aracın ilk kez İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun fabrika ziyaretinde ortaya çıktığını dile getirdi.

Öztürk, "Aracın teknik özellikleri istenilen şekilde oldu. Başarılı şekilde de piyasaya sürdük. Bunun devamı gelecek, bu ilk versiyondu. Değişik versiyonları var, aşağı yukarı 7 versiyonunu yapacağız. Asıl sürprizi de yılbaşında yapacağız. Yılbaşında daha farklı bir aracı piyasaya süreceğiz inşallah." dedi.

Aracın Adını Cumhurbaşkanı Erdoğan Belirleyecek

Taha Yasin Öztürk, pikap aracın ismini TEKNOFEST İstanbul dahilinde cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belirleyeceğini bildirdi.

Pikap aracın özelliklerine ilişkin de bilgiler veren Öztürk, şöyle konuştu:

"Araç 6 ton ağırlığında, 5 kişi taşıma kapasitesi var. Arkasına doçka dediğimiz makineli tüfek takabiliyorsunuz. 3 bin 800 motor, 2 bin 800 tork var; 280 beygir gücünde. BR 7 balistik koruma seviyesinde, mayına karşı duyarlı, 3 kilogram TNT'ye dayanıklı vaziyette. Ocak ayının ilk haftasında büyük ihtimalle seri üretime gireceğiz. İlk hedefimiz de bir aksilik çıkmazsa İçişleri Bakanlığı, onlara vermeyi düşünüyoruz. Hatta bu araçları Suriye sınırındaki güvenlik tedbirlerinde görme ihtimalimiz de var."

Öztürk, cümlelerine şöyle devam etti:

"Onlar sonradan zırhlandırıyor ve çok çabuk bakım ihtiyacı doğuyor ya da arızalanıyor. Bu araç doğrudan öyle tasarlandığı için en az 2 yıl sahalarda hiç sorunsuz kullanılabilecek bir araç yaptık. Onların yerini büyük bir ihtimalle alacaktır. İlk hedefimiz Orta Doğu, ilk olarak aracı orada satmaya başlayacağız." 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal