Blackberry Priv İnceleme

Piyasaya çıktığı ilk günlerde akıllı telefon kullanıcılarının oldukça ilgisini çeken blackberry priv hakkında bilgiler haberimizde

04.05.2018-11:25 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-11:13) Blackberry Priv İnceleme

BlackBerry’nin Android işletim sisteminin yüklü olduğu ilk ürünü. Daha önce iş telefonu olarak BlackBerry çok fazla kullanılmıştı, bunlarında sonuncusu Bold 9900 idi. Tasarımını ve işçiliğini baya beğenilen bir telefondu ama işletim sistemi zamanın çok gerisinde kalmıştı o zamanlar. Android yüklü ve üstüne de sürgülü bir BlackBerry çok iyi bir fikir olarak çıkmış olabilir.

TASARIM

Gövdesi tamamen plastik olarak yapılmış. Sadece kamera etrafında bulunan halka metal yapılmış. Plastik olsa da çok kaliteli ve iyi bir işçilik söz konusu, kesinlikle ucuz ve adi hissi bulunmuyor. Cihazın ağır olması da elde kalite hissini artırıyor. Metal kullanılmaması durumuda ağırlığı daha da artırmamak için olabilir. Bazı inceleyiciler sürgü mekanizması gevşek olan veya arka panelin parmakla bastırınca esnemesi gibi sorunları olan cihazların olduğunu söylemişler.

EKRAN

5.4 inch 1440×2560 AMOLED panel kullanılmış olan blackberry priv, bir de eğimli olunca ben Samsung yapımı gibi duruyor fakat DevCheck ve Aida64 ile bakınca Logan falan yazıyor. Bu bir ekran üreticisi ise hakkında çok bir şey bilinmiyor. Parlaklığı çok yüksek değil, güneş altında anca yetiyor. Kapalı ortamda gayet güzel görüntü sağlıyor. Renk canlılığı doğal seviyede ama ayarlardan doygunluk ve sıcaklık ayarlanabiliyor bu da genelde telefonlarda olmayan bir özellik.

YAZILIM VE ARAYÜZ

Android 5.1 ile piyasaya çıktı ve 6.0’a güncellendi. Android 7 güncellemesi gelecek mi, gelirse ne zaman gelecek belli değil. Eylül ayında gelecek diyenler var.

 Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal