Bilgisayara Format Atma

Bilgisayara format atma CD'siz? Bilgisayara format atma Windows 10? Bilgisayara format atma programı indir? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

29.05.2018-21:21 - (Son Güncelleme: 29.05.2018-21:13) Bilgisayara Format Atma

Bilgisayarlar ülkemize ilk geldiği senelerde format ve donanım konularında problemler yaşanıyordu. Günümüzde hemen hemen 7 den 70 e bir çok kişinin çözebildiği problemler ile kullanımı basitleşen bilgisayar sistem sorunlarında çözüm olan formatın nasıl yapılacağı hususunda halen problem yaşayanlar için derledik.

Teknolojinin en önemli imkanlarından bir tanesi olan bilgisayarlar ev ortamı ve piyasada tercih ediliyor. Günümüzde market alışverişinden eğlenceye dek her yerde kullanılıyor. Her kullanılan ürün gibi bilgisayarlarda bazen bakıma gereksinim duyar. Her ne kadar bunu sektör olarak kullanan olsada ev ortamında da lazım olan bakımlar gerçekleştirilebilir.

Adım 1: Windows 10 Başlat Menüsünden Ayarlar yazın.

Adım 2: Çıkan menüde Windows 10 Güncelleştirme ve Güvenlik (windows update, yedekleme, kurtarma) bölümüne giriş yapın.

Adım 3: Gene çıkan menüde sol tarafta Windows 10 Kurtarma yazan yeri açın.

Adım 4: Kurtarma kısmında size ne tür bir işlem gerçekleştireceğinizi soracak. Eğer yedeklerinizi aldıysanız "Her şeyi Kaldır", dosyalarınıza gereksiniminiz var ise "Dosyalarımı sakla" seçimi gerçekleştirin. Rahat bir kurulum için "Her şeyi Kaldır" seçmelisiniz. Fabrika ayarlarına tekrar yükle yaparsanız bilgisayarınızı ilk aldığınız işletim sistemi sürümüne tekrar yükler. Windows 10'a değil. Laptopunuzda Windows 8 var ise ona tekrar dönüş yapılır.

Adım 5: Son kısımda size son bir soru yöneltilecek.

İlk seçenekte yalnızca dosyalarımı sil diğerinde ise hard diski bütünüyle sil var. Eğer bilgisayarınızı satmayı istiyorsanız aşağıdaki seçeneği seçin.

İşlemi onayladıktan sonra 10 ile 30 dk içinde bilgisayarınız Windows 10 ile yeniden yüklenecektir.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal