Bilgisayara Android Kurma Bu Adımlarla Çok Kolay

Bilgisayara Android kurma işlemleri, PC'ye Android nasıl kurulur? İşte bilgisayarınıza Android 6.0 Marshmallow sürümünü kurmanız için hazırladığımız rehber.

01.05.2018-18:27 - (Son Güncelleme: 26.04.2021-16:21) Bilgisayara Android Kurma Bu Adımlarla Çok Kolay

Bilgisayarda android çalıştırmak pek çok açıdan gereklidir. Özellikle yoğun şekilde bilgisayar kullanan kişiler, telefona sık sık bakmayı sevmezler Bilgisayarda android çalıştırmak için kullanabileceğimiz birden çok yöntem bulunuyor. Bu yöntemler arasında işimize en uygun olanı tercih etmemiz gerekiyor. Bilgisayarımızın kaynaklarını en iyi şekilde kullanmak için bu yöntemler arasında kendimize en uygun olanın hangisi olduğuna karar vermemiz gerekiyor. İşte bilgisayarınıza Android 6.0 Marshmallow sürümünü kurmanız için hazırladığımız rehber.

BİLGİSAYARA ANDROİD KURMA

1) ANDROİD X86 KAYNAĞINI İNDİRİN

Buradaki linke tıklayarak Android x86 kaynağını indirerek ilk aşamaya başlıyoruz.

2) Bir 8GB Ya Da Daha Yüksek Depolama Alanına Sahip USB Belleğinizi Formatlayın

Burada formatlarken dikkat edeceğiniz şey FAT32 şekilde format atmanız gerekecek.

3) Unetbootin'i İndirin

Burada bulunan adres üzerinden UNetbootin'i bilgisayarınıza indirin

4) Windows'un Arama Kısmından "Sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir" Bularak Çalıştırın

Arama kısmına genellikle "sabit disk" yazmanız bulması için yeterli olacaktır. Eğer İngilizce kullanıyorsanız "Create and format hard drive partitions" olarak göreceksiniz.

5) Disk Yönetimi Aracından Yer Boşaltın

Bunu yapmak için açılan "Disk Yönetimi" penceresinde yer açmak istediğiniz sabit disk adınıza sağ tıklayarak "Birimi Küçült" diyin 64000 MB yani 64GB yer açın.

6) GParted Dosyasını İndirin

Artık Android için 64GB depolama alanınız var ve şimdi aşama buradaki bağlantıdan GParted dosyasını PC’nize indirin.

7) İndirdiğiniz Unetbootin'i Kullanma Zamanı

İndirip kurduğunuz UNetbootin'i açarak GParted üzeirnden indirdiğiniz "gparted-live-0.xx.x.x.i686.iso" adındaki ISO dosyasını formatladığınız USB hafızanıza yazın. Eğer bir uyarı çıkarsa "Evet" diyerek uyarıyı geçin.

8) Bilgisayarınızın Boot Menüsüne Geçiş Yapın

Bunun için önce PC’nizi yeniden başlatıp ilk cihaz ya da anakart adı göründüğünde seri bir şekilde F12'ye basarak boot menüye geçebilirsiniz. Açılan menüde boot etmeniz gereken USB belleğinizi klavyenin aşağı yukar tuşları ile seçerek boot işlemine start verin.

9) Ve Kurulum

Açılan ekranda GParted Live bölümünü tıklayarak işleme devam edin. Bundan önce herhangi ikazlar çıkarsa evet diyerek atlayabilirsiniz. Devamında GParted açıldığında sırasıyla GParted > Devices > /dev/sdb seçeneklerini işaretleyerek yeni menüde "unallocated" yazan bölüme sağ tıklayıp "New" seçeneğini seçin.

Açılan ekranda "File system" kısmının "ext4" olduğundan emin olarak "+Add" tıklayarak  devam edin. Ekran gittiğinde arkada kalan ekrandan "Apply" tıklayarak işlemi kabul edin. Ardından USB hafızanızı çıkartıp bilgisayarınızı yeniden başlatın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal