Bakan Turhan: Mobil Abone Sayısı Nüfusla Yarışıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan mobil abone sayısının bu yılın üçüncü çeyreği sonunda 80,6 milyona ulaştığını bildirdi.

30.12.2018-16:00 - (Son Güncelleme: 30.12.2018-15:43) Bakan Turhan: Mobil Abone Sayısı Nüfusla Yarışıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan,  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yılın üçüncü çeyreğine ilişkin hazırlanan "Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 3 Aylık Pazar Verileri Raporu"nu açıkladı.

Yılın üçüncü çeyreğinde sektörün büyüme performansını sürdürdüğünü söyleyen Bakan Turhan, bunun da sektörün göstergelerine yansıdığını ifade etti.

Mobil abone sayısının her geçen gün arttığını belirten Turhan, "Geçen yılın sonunda 77,8 milyon olan mobil abone sayısı, bu yılın üçüncü çeyreği sonunda 80,6 milyona ulaştı. Böylece tarihimizde ilk kez yaklaşık yüzde 100 yaygınlığa erişildi. Sabit telefon abone sayısı da aynı dönemde 11,5 milyon oldu." dedi.

Genişbant internette yaşanan hızlı büyümenin karşılanabilmesi için altyapı imkanlarının da geliştirilmesi gerektiğine işaret eden Turhan, "Fiber altyapı konusunda da işletmecilerin yatırımları sürüyor. 2018 yılı üçüncü çeyreğinde fiber ağ 345 bin kilometreyi aştı. Fiber internet abone sayısı da 2,64 milyona yaklaştı." değerlendirmesinde bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal