Avrupa Birliği’nden Yapay Zekaya Dev Yatırım

AB son yıllarda ülke bazında yapılan yatırımların ötesinde dijital politikalarında da ortak bir strateji üretmeye çalışıyor. Böylelikle hem daha büyük yatırımlar yapılıyor hem de birlikte çalışma imkanının önü açılıyor. Son olarak Birlik ‘Yapay Zeka’ çalışmalarını da bu alana dahil ederek önemli bir adım attı.

20.02.2020-16:14 - (Son Güncelleme: 20.02.2020-16:03) Avrupa Birliği’nden Yapay Zekaya Dev Yatırım

 

Yapay zeka teknolojisi gerek stratejik açıdan gerekse de kar oranı bakımından ciddi önem taşıyor. Günümüzde hemen her alanda faydalanılabilen teknolojinin geliştirilmesi için Avrupa Birliği üye devletleri ortak bir adım attı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB'nin dijital stratejilerinin belirlendiği Brüksel zirvesi sonrası basın toplantısı düzenledi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, "Yapay zeka konusunda Avrupa'ya hız kazandırmak istiyoruz. Her yıl yapay zeka alanına 20 milyar avroluk yatırım çekmeyi planlıyoruz. Yapay zeka birlik içerisinde halihazırda sağlık, tarım ve ısınma gibi çeşitli sektörlerde kullanılıyor, bu durum ayrıca AB iklim hedeflerine de katkı sağlıyor." İfadelerini kullandı.

Avrupa'nın yapay zeka alanında öncü konumda bulunduğuna işaret eden Von der Leyen, "Yapay zeka konusunda Avrupa'ya hız kazandırmak istiyoruz. Her yıl yapay zeka alanına 20 milyar avroluk yatırım çekmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

"Kritik Kararlar İnsanlar Tarafından Alınmalı"

Yapay zekanın Avrupa için büyük bir fırsat olduğuna dikkati çeken Von der Leyen, "Yapay zeka, insanlara hizmet etmeli ve insan haklarına her zaman uymalı. Bu nedenle kritik kararlar insanlar tarafından alınmalı." sözlerini kullandı.

Von der Leyen, yüksek riskli alanlarda yapay zekanın, Avrupa piyasalarına erişimi öncesi test edilip onaylanacağını da sözlerine ekledi.

"Dijital Veriler İçin Tek Bir Pazar"

Avrupa Birliği birçok alanda ortak Pazar stratejine uygun hareket ediyor. Böylelikle Birlik içerisindeki rekabet korunuyor ve ayrıca Birlik’in küresel güçlere karşı ortak pozisyon alması sağlanıyor.

Özellikle ABD ve Çin’e karşı yapay zeka ve veri gibi alanlarda öncü konumda olabilmeyi hedefleyen Avrupa Birliği, yeni dijital strateji ile bu alanda daha aktif rol oynamak istiyor. AB Komisyonu, kıtayı bu alanda daha etkin hale getirmek için özellikle dijital alanda yeni düzenlemelere hız vermeyi planlıyor.

Bu kapsamda komisyon başkanı, dijital verilerin günümüzde çok önemli bir hal aldığını belirterek, "AB'de dijital veriler için tek bir pazar oluşturacağız. Avrupa'da veri saklama alanları ve bulut altyapılarına 4 ila 6 milyar avroluk yatırımı harekete geçirmek istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Avrupa'da toplanan verilerin büyük potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Von der Leyen, söz konusu verileri Avrupalı araştırmacıların kullanımına açacaklarını belirtti.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal