Atari Oyunları Nelerdir Atari oyunları İsimleri

Atari oyunları nelerdir, Atari oyunu nedir, Atari oyunları isimleri, En iyi Atari oyunları

13.04.2018-17:06 - (Son Güncelleme: 13.04.2018-16:57) Atari Oyunları Nelerdir Atari oyunları İsimleri

Atari, 1972 yılında kurulan video ve macera oyunları endüstrisinde en çok cüro yapmış şirketlerden biridir. Video oyunlarının altın çağı olarak adlandırılan dönemde insanlar en çok Atari'nin oyun konsollarını kullanmış ve birçok donanım ve teknoloji meraklısı ilk defa Atari oyun konsolları yardımıyla bilgisayarları tanıma fırsatı yakalamıştır.

Bir zamanlar, günümüzdeki oyun konsollarının yerini Atari’ler tutardı. Teknolojinin ilerlemesiyle beraber Atari’ler de artık unutulan teknolojiler arasına girmeye başladılar. Ancak Atari’ler unutulmaya yüz tutsa da, o yıllarda saatlerce, günlerce oynanılan oyunlar unutulamazlar.

Atari’ler için oyun bulmak şimdiki oyun konsollarında ki oyunlar kadar kolay değildi. Bir oyun oynanmak istendiğinde kasetçi kasetçi gezilir, arkadaşlarla oyun takası yapılır uzun bir uğraşın sonunda oyun bulunabilirdi. O oyun kaseti bulunduğunda zamanda düşük grafik özelliklerine rağmen bir türlü Televizyon başından kaldırmazdı.

Atari zamanına yetişemeyen ancak günümüzde de bu oyunların bazılarının güncel versiyonlarıyla tanışma imkanı bulan bir nesilde var tabi. Atari zamanının çocuklarına biraz nostalji yaşatmak ve yeni nesilin çocuklarının da o zamanları daha iyi anlaması amacı ile, Atari neslinin aklının bir köşesinde sürekli duran Atari oyunlarından oluşan bir liste hazırlığı yaptık. İşte karşınızda her sayfasında farklı bir duyguyla bütünleşeceğiniz unutulmaz Atari oyunları

ATARİ OYUNLARI İSİMLERİ

MARİO

Atari neslinin en efsane oyunlardan birisidir Mario serisi ve sevilen kahramanı Super Mario. Mario’nun kaçırılan prensesini kurtarmak çok uğraştık Bütün bu sevgi karşılığında.

CONTRA

Contra, bazı insanlar için bir zamanların Counter-Strike‘ıdır. Komando karakteri ile düşmanlar öldürülür, yerden silahlar alınırdı. Üstelik Contra‘da, arkadaşınızla birlikte iki kumanda yardımıyla da düşmanlara karşı savaşma imkanınız vardı.

BOMBERMAN

tuğlalarla kaplı oyun alanında bombalar yerleştirir, bu bombaları patlatarak tuğlaları kırar ve hedefleri yok ederdik.

BATTLE CİTY

Battle City ya da diğer adıyla Tank 90 oyununun amacı, ekranın altı tarafında bulunan kartal şeklinde olan üs bölgesini düşman tanklarına karşı korumaya çalışmaktı. Bunu başarabilmek için se diğer tanklar yok edilerek bölge güvenliği sağlanırdı.

DUCK HUNT

Duck Hunt, Atari konsoluna bağlanılan muhteşem bir oyundu elinizle tuttuğunuz silah şeklinde ki joistikle ekrana gelen ördekleri televizyona doğrultarak ördeklere ateş ederek vurmaya dayalı bir video oyunuydu

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal