Aston Martin Daha Fazla Görüş Açısına Sahip Yeni Dikiz Bir Aynası Tasarladı

Aston Martin, CES 2020 fuarında dijital dikiz aynasını ve bunun avantajlarını tüketicilere duyuracak. Alışılagelmişin dışında, tanıtılacak olan dikiz aynası tüm kör noktaları tek bir ekrana yansıtarak sürücülere büyük kolaylık ve kör nokta kusurlu kazaları engellemesi amaçlanıyor.

06.01.2020-17:34 - (Son Güncelleme: 06.01.2020-17:32) Aston Martin Daha Fazla Görüş Açısına Sahip Yeni Dikiz Bir Aynası Tasarladı

Firma Gentex Corporation desteği ile hazırlanan Full Display Monitor (FDM) isimli dikiz aynası aracın 3 farklı noktasından gelen görüntüyü eşzamanlı olarak tek ekrana aktarıyor. Daha önce Nissan ve Cadillac markalarının kullanıcılarına sunduğu tek açılı dikiz aynasından farklı olarak Aston Martin’in tasarladığı ayna kör noktaları ortadan kaldıracak.

Aston Martin Dijital Aynası Neler Sunacak?

Hibrit yapısıyla, kameralardan görüntü alınamadığı ya da olumsuz hava koşulları sırasında “standart” şekilde çalışmaya devam edecek. Bu sistem herhangi bir güvenlik açığına olanak sağlamıyor. Bu açıdan da oldukça etkileyici gözüken dijital dikiz ayna fuar alanında DBS Superleggera üzerinde sergilenecek. Ayrıca şirket, bu teknolojiyi hangi araçlarında ve ne zaman kullanacağı hakkında henüz net bir tarih vermedi. Ancak bu aynanın tek kameralı versiyonu 2020 model DBS GT Zagota’da ilk kez kullanılmıştı.

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca pek çok farklı otomobil üreticisi, araçlarına kameralar ekleyerek sürücülerin çevrelerini daha kolay kontrol etmelerine yardımcı olmaya çalışıyor. Örneğin Nissan ve Cadillac, 2015 yılından beri kamera tabanlı arka görüş aynaları sunuyor. Görünene göre Aston Martin, aynaların bu yeni sistemlerde çok daha fazla yeri olduğuna inanıyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal