Aselsan Yeni Silah: Korhan Sahaya İniyor

ASELSAN, gelişen teknolojiler ve değişen ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalarını devam ettirerek yeni özgün ürünlere imza atıyor.

17.04.2018-17:47 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-17:42) Aselsan Yeni Silah: Korhan Sahaya İniyor

KORHAN HAZIRLANDI

Geçen yıl İstanbul'da düzenlenmiş olan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda bir dizi yeni ürününü tanıtan ASELSAN, geçen sürede bu ürünlere yönelik yeni çalışmalar yaptı. Şirketin fuarda en dikkat çeken ürünlerinden biri olan KORHAN silah kulesi de bu süre zarfında hazır hale getirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları dikkate alarak geliştirilen KORHAN'ın üretimi için ihtiyaç ve tedarik makamlarının kararları beklemesine geçildi. Yani ASELSAN’ın yeni silahı Korhan şu an için görev beklemekte.

MİLLİ DONANIM VE MÜHİMMAT

KORHAN, geliştirilmesi muharebe sahası ihtiyaçlarını en ileri teknoloji olanaklarından yararlanarak karşılamak üzere yapıldı.

Yüksek ateş güdümüne sahip, gelişmiş hedef tespit ve takip sistemleriyle donatılmış olan KORHAN, kendini koruma ve ayrıca çevresel farkındalık sistemleriyle kullanıcı ve sistem bekasını en üst seviyede sağlamasıyla fark yaratıyor.

Korhan, ana silah olarak yüksek atım hızına sahip 35 milimetre çapında top kullanılıyor. Söz konusu top Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından üremi yapılıyor. KORHAN, herhangi bir dışa bağımlılık sorunu olmaksızın Türkiye'de üretilen 35 milimetre çapında parçacıklı mühimmatı kullanabilme özelliğine sahip.

ASELSAN tarafından geliştirilen otomatik şeritsiz mühimmat besleme mekanizması aracılığı ile tehdit tipine uygun mühimmatın belirlenerek atılmasına imkan tanıyan sisteme ayrıca zırh delici, anti-personel, hava hedeflerine yönelik ya da tahrip edici nitelikteki mühimmatlar gerçekleştirilecek operasyon şekline göre ve ihtiyaçlarına göre yüklenebiliyor.

ASELSAN tarafından geliştirilmiş olan yeni nesil haberleşme sistemleriyle donatılmış olan KORHAN, aynı zamanda müşterek görev yapacağı unsurlarla eş güdüm sağlanması amacı ile komuta kontrol ağı içinde görev yapmasına yönelik tüm yetenekleri ve teknolojileri barındırıyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal