Apple TV Nedir?

Apple TV inceleme? Applen TV ne kadar? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

16.05.2018-19:13 - (Son Güncelleme: 16.05.2018-19:01) Apple TV Nedir?

Apple TV tahmin ettiğiniz gibi bir televizyon değil, televizyonumuza bağladığımız avuç içi derecesinde ufak bir cihaz.

Apple TV ve AirPlay özelliği ile iOS ve Mac cihazlarımızdaki görüntüleri, müzikleri veya videoları televizyonumuza aktarabiliyor, filmleri ve dizileri televizyonumuzda seyredebiliyor, internet radyolarını dinleyebiliyor ve daha pek çok farklı işlem gerçekleştirebiiyoruz. Detaylar biraz aşağıda.

Apple TV ile ne işime yarar? Ne yapabilirim?

Apple TV’yi basitçe “filmler, videolar, müzikler ve fotoğrafların televizyonumuz üstünden seyredilmesi ve bunun artık çok daha keyifli ve kolay hale gelmesi” diye anlatabiliriz. Fakat detaylara da girersek, içinden pek çok işlem çıkıyor:

Filmer ve TV Şovları (Diziler), Fragmanlar
Fotoğraflarımız (Fotoğraf Yayını)
Müziklerimiz (iTunes Match) ve Radyo
YouTube, Vimeo, Flickr, Podcast’ler
MLB, NBA, NHL, Wall Street Journal Live

Tabiki bu biçimde görebilmek için ilk önce Apple TV’mizi internete bağlamalı ve iTunes Store ayarlarını yapmalı ve ülke olarak da Türkiye’yi seçmeliyiz. 

Tüm Apple TV kullanıclarının iOS cihazlarında yüklü olması lazım olduğunu düşündüğüm bu uygulamayı ücretsiz biçimde yüklemek için Remote adlı uygulamayı siz de indirmelisiniz.

Fiyat

Apple TV, ABD’de $99 + KDV olarak piyasada. Yani yaklaşık $108 gibi bir fyat. Bu da Türk Lirası ile 500 TL civarına den düşüyor. Fakat tabiki hiç bir zaman ABD fiyatlarını baz almamız doğru değil. Hem tüm cihazların ABD’den Avrupa’ya gelmesi, hem Euro’nun etkisi, hem de devletimizin vergileri düşünüldüğünde ücretler biraz daha fazla oluyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal