Apple, iOS 12'yi Yayınladı

Apple'ın iOS 12 işletim sistemi beta sürümü ile tüm kullanıcıların ulaşımına açıldı. Bu sürümde Apple, birçok yeni özellik sunacak.

26.06.2018-12:33 - (Son Güncelleme: 26.06.2018-12:22) Apple, iOS 12'yi Yayınladı

Apple, iOS 12'nin tüm kullanıcılara açık public beta sürümünü yayınladı. iOS 12'yi herkesten önce kullanmak isteyen kullanıcıların iPhone ve iPad'lerine yeni sürümü kurabilmeleri artık imkan dahilinde. Fakat iOS 12 şimdilik beta sürümünde olduğundan pek çok teknik problem de kullanıcıları bekliyor ve bugün yeni güncellemeyi kurabiliyor olmanıza karşın, karşılaşacağınız problemleri de hesap etmenizde yarar var.

iOS 12 İLE GELEN ÖZELLİKLER

Burada kritik noktaysa Apple’ın yazılım politikasını bütünüyle değiştiriyor olması. Firma, yazılım sürümleri bakımından büyük bir farklılığa  gidiyor. Mühendislerinin daha kaliteli hizmet verebilmeleri ve verilecek bir özelliğin hatasız olmasını sağlamak için yeni bir politika hazırladı. Buna göre, eğer bir özellik hazır olmamışsa mühendislerin bu özelliği gelecek senelere bırakma opsiyonu olacak. Bu nedenle de esasen geliştirilen birçok özelliği iOS 13 ile alacağız. Çünkü bir defa daha iOS 11 problemlerinin olması Apple’ı zor durumda bırakacak.

Yeni özelliklerden bir tanesi de “Measure” yani “Ölçü” olarak öne çıkıyor. Bir nesnenin ölçülerini alabileceğiniz bu özellik basitçe nesneleri belirleyebiliyor ve santim santim hesaplayabiliyor. Artırılmış gerçekliğin imkanlarından yararlanan Measure ile ilave bir üçüncü parti uygulama kullanmak mecburiyetinde olmayacaksınız.

Her sene 1 trilyon fotoğrafın çekildiği iPhone’ların Fotoğraflar özelliği için gelen yeni arama özellikleri de büyük basitlik sunuyor. Daha yazmaya başlarken arama tavsiyeleri verecek özellik yer, kategori, kişi, etkinlik gibi kategorilerde aradığınız fotoğrafları hemen bulmanıza yardımcı olacak. Fotoğraflarınızı indeksleyecek olan makine öğrenimi burada büyük sorumluluk alacak.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal