"Apple Card" Cinsiyet Ayrımı Yapıyor

ABD gündemine bomba gibi düşen "Apple Card" cinsiyetçi yaklaşımları konusu, bu kez de Steve Wozniak tarafından doğrulandı. Wozniak, eşi ile aynı mali imkana sahip olmasına rağmen kartın erkeklere daha bonkör davrandığını söyledi.

12.11.2019-12:09 - (Son Güncelleme: 12.11.2019-11:45)

"Apple Card"ın kredi limitlerinde uyguladığı ayrımcılık ABD gündemine bomba gibi düştü. Konu, geçtiğimiz günlerde girişimci David Heinemeier Hansson'ın attığı bir tweet ile gündeme taşınmıştı. Hansson attığı tweette, “Eşim ve ben ortak vergi beyannamesi verdik, ortak mülkiyete sahibiz ve uzun zamandır evliyiz. Yine de Apple’ın black box algoritması eşimin kredi limitinin 20 katını hakettiğimi düşünüyor ” ifadelerine yer verdi.

Ülkede tartışma konularına sebep olan sözler, Steve Wozniak dahil olmak üzere birçok farklı kişi tarafından da doğrulandı.

KREDİ NOTU DAHA YÜKSEK

Apple’ın erkeklere daha yüksek kredi limiti tanıdığı tartışmaları sürerken, Hansson'ın eşinin kredi notunun, Hansson'ın kredi notundan daha yüksek olduğu öğrenildi. Bu bilgi de Apple’ın ayrımcılık uyguladığı iddialarını güçlendirdi.

TEK KİŞİ HANSSON DEĞİL

Tartışmalar devam ederken, Apple Card'ın kredi limiti konusunda yaptığı cinsiyet ayrımcılığıyla karşılaşan tek kişinin Hansson olmadığı da öğrenildi. Hansson'ın açıklamasından sonra Steve Wozniak da paylaştığı tweette, “Herhangi bir varlık veya hesaba sahip olunmamasına rağmen, aynı şey, (kredi limitinde 10 kat fark ile) bize de oldu. Bazıları suçun Goldman Sachs'ta olduğunu söylüyor, ancak Apple'ın da konuyla bağlantılı olması, sorumluluğu paylaşması gerektiğini gösteriyor” dedi.

NEW YORK EYALETİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

New York eyaleti yaşanan olaya ilişkin durumun kaynağını öğrenmek amacıyla soruşturma başlattı. New York'un Finansal Hizmetler Departmanı, Apple Card'ın ayrımcılık yaptığına dair suçlamaları araştırmak üzere dava açtı.

GOLDMAN SACHS’TAN AÇIKLAMA

Yaşanan mağduriyetle ilgili olarak Goldman Sachs sözcüsü Andrew Williams’tan açıklama geldi. Williams, verilen kararların cinsiyet gibi faktörlere dayanmadığı ve dayanmayacağı sözlerini kaydetti.

Olaylar sonrasında Apple'ın müşteri hizmetleri departmanı konuya dahil olarak Hansson’ın eşinin kredi notunu yükseltti.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal