Apple 85 Milyon Dolar Tazminat Ödeyecek

ABD’nin San Diego şehrinde görülen Apple patent davası sonuçlandı. Apple‘ın, WiLan‘a ait patentleri izinsizce kullandığı tespit edildi. Alınan kararla Apple, WiLan‘a tazminat ödemeye mahkum edildi. Tazminata ödemeye neden olan İhlalin kablosuz bağlantıyla ilgili olduğu açıklandı.

27.01.2020-12:57 - (Son Güncelleme: 27.01.2020-12:54) Apple 85 Milyon Dolar Tazminat Ödeyecek

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Apple patent davaları nedeniyle yeniden gündem oldu. Şimdi de WiLan‘a ait kablosuz bağlantı patentlerini izin almadan kullandığı belirlenen şirket, tam 85 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Kanadalı patent firması olan WiLan‘a ait olan patentlerin, akıllı telefonlarda bağlantı için kullanıldığı belirtildi.

Apple da diğer telefon üreticileri gibi cihazlarının bağlantı kurması için yöntemler geliştiriyor. Telefon üreticileri bu bağlantı tiplerini kendi geliştirdiği gibi başka firmalardan da tedarik edebiliyor. Bu noktada kendisi geliştirmeden izinsiz kullanım yapan Apple, WiLan tarafından açılan davayla tazminat ödemeye mahkum edildi.

Davaya konu olan patentin, “indirme işlemi esnasında telefonun kullanabilir olmasına” ait olduğu bildirildi. Daha önce bu konuda dava açılmış ve Apple 145 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edilmişti. Ancak Apple kararı temyize götürmüştü.

Temyizde de Apple‘ın patentleri izinsiz kullandığı kabul edildi. Ancak talep edilen miktarın fazla olduğu ve yeniden hesaplanması gerektiği yönünde bir karara varıldı. Sonrasında WiLan, Apple‘ın satışlarını baz alarak yeni bir tazminat talebini mahkemeye sundu.

Apple karar için yeterli delil olmadığını savunsa da jüri, Apple aleyhine kararını verdi. WiLan tarafından talep edilen 85 milyon dolarlık tazminat talebi haklı bulundu ve karar kesinleşti.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal