Antarktika’daki Bilim İnsanlarımız Çalışmalarına Başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Ulusal Antarktika Bilim Seferi hakkında bilgiler verdi. Türk ekibinin çalışmalara başladığını kaydeden Bakan Varank, “Türkiye’nin sınırları dışındaki ilk sabit Küresel Uydu Seyrüsefer Sistemi istasyonu kuruldu.” açıklamasında bulundu.

21.02.2020-17:51 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-17:41) Antarktika’daki Bilim İnsanlarımız Çalışmalarına Başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamaya göre Türk ekibi 15 bin kilometrelik yolculuğu tamamladı. Belirlenen 15 proje üzerinde ise bilim ekibi hız kesmeden çalışmalara başladı. 24 kişilik bilim ekibinde yer alan Harita Genel Müdürlüğü uzmanları, projelerden ilki olan Türkiye'nin sınırları dışındaki ilk sabit GNSS istasyonunun kıtaya kurulumunu gerçekleştirdi.

İstasyon, geçici Türk bilim kampının bulunduğu Horseshoe Adası'na 73 kilometre mesafede bulunan Dismal Adası'na yakınlarına inşa edildi. Bu istasyon sayesinde kıtanın yer şekilleri ile buzullardaki değişimleri takip edilebilecek.

Ayrıca inşa edilen GNSS istasyonu ile GPS, GLONASS, GALILEO gibi küresel navigasyon sistemlerinden veriler alınabiliyor. Bilim Seferi Lideri Prof. Dr. Ersan Başar’dan alınan bilgilere göre veriler alınmaya başladı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal