Anka-S'ler Esed Rejimine Ağır Darbe İndiriyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından üretilen Anka-S'ler İdlib'de rejim güçlerine yönelik taarruzlarda kullanılıyor.

03.03.2020-10:19 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-13:36)

Türkiye’nin savunma sanayisine havacılık kapsamında katkılarda bulunan öncü kuruluşlarımızdan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. TUSAŞ’ın, geliştirdiği SİHA Anka-S, İdlib'de rejim güçlerine yönelik taarruzlarda kullanılmaya devam ediyor.

ANKA-S’ler şimdiye kadar birçok rejim unsuru, yerleşke, tank, zırhlı araç ve silah sistemi ile sivil yerleşim yerlerine atılan varil bombalarının üretildiği fabrikayı yerle bir etti. Bahar Kalkanı Harekatı'nda silahlı kuvvetlerimizin sürekli yanında olan teknolojik donanımlarımızdan Anka-S'lerin görev menzili binlerce kilometreye ulaşıyor. Ayrıca Anka-S’ler milli uydular üzerinden kontrol edilebiliyor.

Milli İHA çok fazla özelliği bünyesinde barındırıyor. Bunlardan bazıları; milli kriptolu haberleşme sistemi, düşük ışık kamerası, milli olarak geliştirilen tam HD çözünürlükte gece ve gündüz kamerası, lazer işaretleyici ve lazer mesafe ölçücü sistemlerden oluşan keşif gözetleme sistemi gibi donanımlar oluşturuyor.

Anka-S’ler ayrıca uydu muharebe sistemine de sahip bulunuyor. Böylece sahadaki elektronik karıştırma ve aldatmalardan neredeyse hiç etkilenmiyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal