Android 10 Yayınlandı! İşte Sunulan Yenilikler

Uzun bir zamandır kullanıcıları tarafından heyecanla beklenen Android 10 yayınlandı. Yüzlerce yeni özelliğin eklendiği Android 10 hakkında tüm detaylar...

04.09.2019-13:15 - (Son Güncelleme: 04.09.2019-13:33) Android 10 Yayınlandı! İşte Sunulan Yenilikler

Google yeni güncellemesinde devrim niteliğinde değişiklikler yaptı. Söz konusu güncelleme çerçevesinde Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a ve Pixel 3a XL’ın yanı sıra güncelleme desteği biten Pixel ve Pixel XL modelleri de Android 10 güncellemesini sahip oldu.

Tabi, Xiaomi’den LG’ye kadar markaların Android 10 Beta programına katılan akıllı telefonları Android 10 güncellemesini kısa bir süre içerisinde alacak.

Eylül ayı güvenlik yamalarının bulunduğu güncelleme, her zaman olduğu gibi OTA’dan dağıtılıyor. Bu nedenle tüm Pixel modellerinin güncellemeyi alması biraz zaman alabileceği ifade ediliyor. İşte Android’in yeni sürümü ile sunulan tüm yenilikler!

ANDROİD 10 ÖZELLİKLERİ: KARANLIK MODDAN DAHA İYİ GİZLİLİĞE!

Android işletim sisteminin başından bu yana kullanılan tatlı isimlerine veda edilen Android 10’un en çok dikkat çeken yeniliği, daha önce anlatılan gibi karanlık mod özelliği ve bunun yanı sıra kullanıcılara gezinme çubuğundan kurtaran yeni bir jest navigasyon sistemi sunuldu.

Ancak, birçok uygulamada halen yaygın bir şekilde kullanılan ve sürgülü çekmeceleri engelleyen geri hareketi bazı sorunlar oluşturabiliyor. Bunun için geliştiricilerin uygulamaları optimize etmesine yani biraz zaman alması bekleniyor.

Ekran kaydı özelliği sayesinde iPhone’lar ile benzer şekilde herhangi bir harici programa ihtiyaç kalmadı. Akıllı yanıtlar özelliği ise gelen bildirimlere göre çeşitli işlem önerilerinde bulunuyor. Örneğin, birisi size konum gönderdiğinde, onu Google Haritalar ile doğrudan açmayı öneriyor.

Bunları bir kenara bırakırsak, yukarıda belirttiğimiz gibi gizlilik konusunda ortak daha etkili çözümler sunuluyor. Android’in yeni sürümü 50 yeni gizlilik ve güvenlik ayarıyla birlikte geliyor. Bunlardan en önemlisi konum izlemeyi yalnızca uygulama çalışırken sınırlandırabilmek.

Bu sayede konuma ihtiyaç duyan uygulamaların, kullanılmadığında konumunuza erişmesini tamamen engelleyebiliyorsunuz. Uygulamalar bunu ihlal etmeye çalıştığında, kullanıcı doğrudan bilgilendiriliyor.

Android’in yeni sürümü ile kullanıcılara sunulan yeniliklere, aşağıda yer alan linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal