Amazon'un Alexa'sı Apple'ın Siri'sinin Yerini Alıyor

Teknoloji alanında kendini kanıtlamış bir şirket olan Amazon, ses asistanı Alexa'yı Apple Watch'a entegre etti.

08.06.2018-11:57 - (Son Güncelleme: 08.06.2018-11:49) Amazon'un Alexa'sı Apple'ın Siri'sinin Yerini Alıyor

Üçüncü parti bir yazılım olan Voice In A Can, Amazon'un etkileyici ses asistanı Alexa'nın birkaç özelliğini Apple Watch'da kullanabilmenize imkan sağlıyor.

Apple ’ın İOS 12 müjdesini verdiği günlerden itibaren birçok geliştirme alacağı netleşen Siri, piyasanın en önemli ses asistanlarından biri olsa bile en iyisi olduğunu iddia etmek bir hayli zor. Zira teknolojinin her yerinde kendini ispatlamış Amazon ’un, ses asistanı çerçevesinde Apple'dan daha iyi olduğu çoğu otoritelerce kabul edilmiş vaziyette.

Bugüne dek sadece Siri uygulamasını destekleyen Apple Watch, “Voice In A Can” isimli üçüncü parti bir yazılım sayesinde Amazon ’un Alexa ’sını destekleyebilecek seviyeye geliyor. Sistem ise oldukça kolay bir kuruluma sahip, tek yapmanız lazım olan bir Wİ-Fİ bağlantısı. Konusu geçen bağımsız uygulamayı bir Watch eklentisi olarak kurduktan sonra Amazon hesabı ile bağlantısını gerçekleştirmeniz, kurulum için yeterli geliyor.

Tabii bu uygulama tam manası ile resmi bir işlem olmadığı için birçok kısıtlamayı da yanında getiriyor. Müzik, sesli kitap ve podcast benzeri uygulamalar Siri ’nin kontrolü altındayken; akıllı ev maddelerine dayalı, Alexa ’yı temel alan uygulamaları rahatça kullanabiliyorsunuz.

Alexa ’nın tam kapasite bir biçimde Apple Watch ’a entegre olması imkansız değilse de ortada resmi bir anlaşma olmadığı için bu eklentinin gerektiği kadar işlevsel olduğunu söylemek gerekiyor. 1.99 dolarlık fiyatı ile “Voice In A Can” Siri ’den bıkan kullanıcılar için çok iyi bir alternatif oluyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal