Akıllı Telefonların Üretimleri Azalacak

TrendForce teknoloji araştırma şirketi Korona virüs sonrası yapmış olduğu yeni bir çalışmayı tamamladı. Dünyanın en önemli telefon üretim merkezlerinden olan Çin’de ortaya çıkan virüsün Çin ekonomisine etkisi de belirginleşiyor. Araştırma sonuçları akıllı telefon üretimlerinin düşeceğini gösteriyor.

15.02.2020-13:17 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-13:02) Akıllı Telefonların Üretimleri Azalacak

TrendForce’un sonuçlarına göre 2020’nin ilk çeyreğinde küresel akıllı telefon üretim oranlarında bazı değişiklikler olacak. Şimdiye kadar 1500’ü aşkın insanın ölümüne sebep olan Korona virüs Çin ekonomisini de dünyanın Çin’e olan bakışında da değişikliğe yol açacak görünüyor. 

Araştırma sonuçlarına göre akıllı telefon üretimi yıllık olarak düşerek 275 milyon adede gerileyecek. Çin’de üretim yapan akıllı telefon şirketleri arasında Apple, Samsung ve Huawei gibi markalar bulunuyor.

Apple’ın, Çin’deki ana üretim merkezlerinin bulunduğu Henan ve Guangdong bölgelerinde şimdiye kadar resmi verilere göre, 100’den fazla Korona virüs vakası gerçekleşti. Bu durum üretim hızının büyük ölçüde düşmesine sebep oldu. ABD’li şirket Apple, tedarikçilerinden bu yılın ilk yarısında 80 milyon civarında iPhone üretmelerini talep etmişti.

Güney Kore’li teknoloji devi Samsung’a gelince, ilk çeyrekte 71,5 milyon akıllı telefon üretmesi beklenen şirketler arasında bulunuyordu. TrendForce’a göre Güney Koreli teknoloji devinin ana üretim merkezinin Vietnam’da olması, Samsung’u daha az etkileyecek. Araştırma sonuçlarına göre, Samsung’un akıllı telefonlarının Çin’deki iç pazarın sadece yüzde 2’sini oluşturduğu belirtiliyor.

Çin telekomükasyon şirketi Huawei ise kendi ülkesi olması bakımından en çok etkilenen şirket konumunda bulunuyor. 2020’nin ilk çeyreğinde düşüşle 42,5 milyon akıllı telefon üretimi gerçekleştirecek.

Korona virüs şu günlerde daha hızlı bir şekilde yayılıyor ve vaka sayısı Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre 67 bini geçti. Bu durumun araştırma sonuçlarını ne yönde etkileyeceği ise yakın zamanda belli olacağa benziyor. Ayrıca araştırmanın pazar payı en yüksek 3 markaya odaklandığını diğer markaların da bu durumdan etkileneceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor. 

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal