Akdeniz’de Anlamlı Mesaj: Türk Fırkateynlerine ABD Gemisi Yakıt İkmali Yaptı

Cezayir’e giden Türk savaş gemilerine Amerikan Donanmasına ait yakıt ikmal gemisi akaryakıt ikmali yaptı.

08.01.2020-10:02 - (Son Güncelleme: 08.01.2020-09:54) Akdeniz’de Anlamlı Mesaj: Türk Fırkateynlerine ABD Gemisi Yakıt İkmali Yaptı

Oruç Reis’i anma etkinlikleri için Cezayir’e giden Türk Donanmasına ait TCG Göksu ve TCG Gökova fırkateynleri, Amerikan Askeri Deniz Ulaştırma Komutanlığı'na bağlı USNS William Mclean’den akaryakıt ikmali yaptı.

Gelişmeyi Milli Savunma Bakanlığı sosyal medyadan duyurdu.

TCG Göksu ve TCG Gökova, Akdeniz Kalkanı Harekatı ve Deniz Muhafızı Harekatına Yardımcı Destek ile Orta Akdeniz’de Sancak Varlık Gösterme görevleri yürütüyor.

İki Türk savaş gemisinin, Oruç Reis’i anma etkinlikleri kapsamında Cezayir’e giderken, akaryakıt ikmalini Amerikan askeri lojistik destek gemisinden yapması, Akdeniz için bir mesaj olarak algılandı.

Türk Fırkateynleri İle Amerikan Uçak Gemisi Akdeniz’deydi

Son olarak 11 Aralık 2019 tarihinde Türk Donanmasından Gabya sınıfı fırkateynler ve Amerikan Donanmasından USS Harry S. Truman (CVN-75) uçak gemisi ve NATO görev grubu Doğu Akdeniz’de PASSEX (savaş veya insani yardım zamanlarında iletişim ve iş birliği içinde olmalarını sağlamak için iki donanma arasında yapılan bir tatbikat) gerçekleştirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal