ABD Ay'a Astronot Gönderecek

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Amerikalı astronotların beş yıl içerisinde Ay'a gönderilmesi çağrısı yaptı. NASA Başkanı Bridenstine ise 2024 tarihine kadar Ay'a astronot göndermek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti.

27.03.2019-12:15 - (Son Güncelleme: 27.03.2019-12:35) ABD Ay'a Astronot Gönderecek

Ulusal Uzay Konseyinin başkanlığını yapan Mike Pence, konseyin Huntsville'deki toplantısında NASA'nın elini çabuk tutarak astronotları 2024 yılına kadar Ay'ın güney kutbuna göndermesi gerektiğini, aksi halde uzay ajansını daha aktif duruma getirmek için harekete geçileceğini belirtti.

Pence, 'Çabalarımızı iki katına çıkarmanın zamanı. Bu olabilir ama tempoyu artırmazsak olmayacaktır.' dedi.

NASA'nın bu hedef doğrultusunda tüm imkanları kullanması gerektiğini vurgulayan Pence, ihtiyaç duyulduğu takdirde özel şirket üretimi araçların da kullanılabileceğini söyledi.

2024 TARİHİNE KADAR AY'A ASTRONOT GÖNDERİLECEK

NASA Başkanı Jim Bridenstine, 2024'Te Ay'a astronot göndermek için derinlikli bir çalışma başlatacaklarını bunun için mega roketlere ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Uzmanlar ise daha önce 2028 senesine kadar Ay'a astronot gönderme durumunun mümkün olmadığına dair açıklamada bulunan NASA'nın 2024'e kadar bunu gerçekleştirmesine temkinli yaklaşıyor.

ABD'nin Ay'a ilk insanı göndermesinden bu yana 50 yıl geçti. Daha sonrahiçbir ülke Ay'a insan göndermeyi başaramadı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal