3D Yazıcı Nasıl Çalışır?

3D yazıcı çalışma prensibi? 3D yazıcı nedir? 3D yazıcı fiyatları? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

29.05.2018-22:10 - (Son Güncelleme: 29.05.2018-21:52) 3D Yazıcı Nasıl Çalışır?

3D yazıcıların çalışma şekli, herhangi bir üç boyutlu nesneyi katmanlama teknolojisi ile plastiği eriterek doğrudan olarak üretim şekline dayanır. 3D yazıcı ile imalat yapabilmek için ilk önce bir 3 boyutlu nesnenin modellenmiş şekline ihtiyacınız olacak. Bunları da internetten kolayca indirebilirsiniz. Şu an itibari ile internette yaklaşık 2 milyon tane 3D yazıcıdan basıma hazır bedava model yer almaktadır.

Eğer kendiniz bir şey imal etmek istiyor, tasarlıyorsanız, 3D yazıcılar için 3 boyutlu modelleme programları ile planladığınız tasarımı kendiniz üretebilirsiniz. Hali hazırda hemen hemen bir resim programı kolaylığında 3D modelleme programları vardır.

3D modellemeniz olası değilse, 3D tarayıcılarla bir tarama datası edinerek, 3 boyutlu modele erişim sağlayabilirsiniz.

3D yazıcılar kesinlikle 2 boyutlu görsellerden baskı kabul etmez. Baskı gerçekleştirebilmeniz için kesinlikle 3 boyutlu bir modele gereksinim duyulur.

3 boyutlu modelinize karar vermenizin ardından modeli 3D yazıcı programına entegre kısmına gelinir. 3D yazıcıların kendilerina ait bazı programları vardır. Kullanımı çok kolay olan bu programları bilgisayarınıza kurmanız lazımdır. Bu programlar baskı alacağınız 3 boyutlu modelin çözünürlüğünü ayarlamak için lazımdır.

Örneğin Zaxe 3D yazıcı ekseninde nasıl imalat yapacağınızı kavramak için de bu programların talimatlarınıza gereksinim duyarsınız. Programın yardımı ile 3D modeli imalata hazır duruma getirdikten sonra cihaza wireless üstünden yollarsınız. Cihazınız da imalata başlar. Bu üretimler 40 saat, 60 saat, kimi zaman da 20 dakika bile devam edebilir. Süreçler tamamen imal ettiğin ürünün boyutuna, ayrıntısına bağlıdır.

Basit bir anahtarlığı 3D yazıcı ile 20 dakikada imal edebilirken, örneğin büyük bir dinazor büstünü yaklaşık 24 ile 30 saat arasında imal edebilirsiniz.

3D yazıcıların kartuşları, 300 metre sarılı 1.75 mm kalınlığı olan plastiklerdir. Bu plastikler günümüzde her tarafta kullanılan plastiklerdir. Her yerde bulunabilir, sağlığa zararlı bir durumu yoktur.

Filamentlerin ABS ve PLA olarak iki şekli vardır. 330 metrelik plastik 3D yazıcının kafası olan nozzle'ın içinden geçer, kafanın içinde 200 ile 270 derece arasında bir sıcaklığa maruz kalarak eritilir ve sıvı şekilde gelen plastik 3D yazıcı için modellenen objeyi tablada katman katman imal eder.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal