Teknoloji dünyasının yeni tılsımı: Akıllı yüzük!

Apple teknoloji dünyasında yeni atılımlarına devam ediyor. Akıllı saat devri sona mı eriyor? Sorusu akılları kurcalarken, hissede payı olarak dünyada 2. sırada yer alan Apple’den heyecanlandıran akıllı yüzük fikri, kullanıcılar için merak konusu olmaya başladı. Benzer ürün olarak Samsung'da da yer alıyor ve yüzüğün Galaxy Ring adını taşıması bekleniyor.

21.02.2024-09:58 - (Son Güncelleme: 21.02.2024-17:55)

Dünyadaki teknoloji şirketlerinde üst sıralarında yer alan Apple, kullanıcıların sağlığını daha yakından ve kolayca takip edebilmek adına yeni bir akıllı yüzük geliştiriyor. 

Akıllı saatler sağlık alanındaki fonksiyonu!

Önceki dönemlerde teknoloji şirketleri ‘giyilebilir teknoloji’ mantığıyla akıllı saatleri piyasaya sürmüştü. Kullanıcıların da kalp ritmini ölçmesini, uyku takibi yapabilmesini ve yaktığı kaloriyi görebilmesi gibi birçok sağlık konusunda yardımcı olurken, saatler gelişmesindeki fonksiyona bağlı olarak daha fazlasını yapabilmeye başladı.

Samsung rekabette yerini aldı!

Appl'de akıllı yüzük

Akşam gazetesinin haberine göre, Güney Kore'den gelen yeni bir rapora göre Apple, kullanıcıların sağlık tarafında ölçümlerini yakından takip etmek için parmağa takılabilen özel bir akıllı yüzük geliştiriyor. Apple, son birkaç yıldır giyilebilir bir yüzük fikriyle uğraşıyor rekabet halinde olan teknoloji dünyasına Samsung'da teknoloji yüzüğü üzerinde çalışarak rekabete hazırlanıyor. Apple'ın CEO'su Tim Cook'un "ilk değil, en iyi ol" sloganı düşünüldüğünde akıllı yüzüğü ilk olarak Samsung'un satışa sunduğunu görebiliriz. 

Apple yüzük üzerinde yoğunlaştı!

Apple'de akıllı yüzük

Electronic Times'ın haberine göre Apple, akıllı bir yüzüğün şarj olmadan çok daha uzun süre parmaklarda kalabilmesi ve uyurken daha konforlu bir yapı sunması hedefiyle yüzük üzerindeki çalışmalarını yoğunlaştırdığını duyurdu. Apple'ın bu fikri giyilebilir cihazlar serisinde uygulanabilir bir genişleme olarak ciddi bir şekilde değerlendirdiği belirtilirken, şirketin NFC özellikli parmağa takılan bir cihazla (yüzükle) ilgili patentler için başvuruda bulunduğu dikkat çekiyor.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal