TEKNOFEST 2022’ye katılan Başkan Erdoğan’dan dikkat çeken Yunanistan açıklaması: ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’

Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST 2022’ye katılan Başkan Erdoğan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın Yunanistan hakkında söyledikleri ise dikkat çekti. İşte detaylar…

03.09.2022-14:59 - (Son Güncelleme: 03.09.2022-16:13) TEKNOFEST 2022’ye katılan Başkan Erdoğan’dan dikkat çeken Yunanistan açıklaması: ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’

Bu yıl Karadeniz de gerçekleşen TEKNOFEST’e katılan başkan Erdoğan, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalinin önemine dikkat çekerken, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, hava sahalarımızı ihlal etmeye çalışan Yunanistan hakkında sert sözlerde bulundu. Erdoğan, "Yunanistan tarihe baksın. Bunun bedeli ağır olur. Yunanistan'a tek bir cümlemiz var: İzmir'i unutma. Vakti zamanı geldiğinde gereğini yaparız. Bir gece ansızın gelebiliriz." dedi.

TEKNOFEST 600 bin öğrencinin katıldığı bir şölene dönüştü

TEKNOFEST2in oldukça önemli bir organizasyon olduğunu, özellikle gençlerin TEKNOFEST’e büyük ilgi gösterdiğini belirten Başkan Erdoğan, “TEKNOFEST Karadeniz ülkemizin 81 ilinden ve çeşitli ülkelerden katılan 600 bin gencin yarıştığı bir şölene dönüştü. Özellikle gençlerimiz tarafından bu kadar benimsenmesi bir zihni devrimdir. Asıl gerçek işte burada karşımızda duruyor. Türkiye'nin gerçeği de ihtiyacı da TEKNOFEST kuşağıdır. Her kim bu gençliğe bakıp ülkenin aydınlık geleceğine değil de başka şeyler görüyorsa kendi gönlünü sorgulasın. Bu gençlik bir asır önce Çanakkale'de yedi düveli dize getirmişti. Bu gençlik Cumhuriyet tarihi boyunca kalkınmanın, istiklanin ve istikbalinin mücadelsini vermişti. Bizim de yanımızda olan en büyük güç olmuştur. Sadece 15 Temmuz'da yazdığı destan bile başlı başına bir olaydır” dedi. 

“Dün bize parasıyla savunma sanayi ürünü vermeyen ülkelere ihracat yapar hale geldik”

Her daim hedeflerinin Türkiye’yi ileriye taşımak olduğunun bir kez daha altını çizen Başkan Erdoğan, “Biz insanımıza güvendik. İnsanımıza yol açtık, imkan verdik. Ve sonuçta tüm dünyanın hayranlıkla izlediği bir yere geldik. Dün bize parasıyla savunma sanayi ürünü vermeyen ülkelere ihracat yapar hale geldik. Samsun'da ilk defa sizlerin takdirine sunulan, Kızılelma İnsansız Savaş Uçağımız, dünya harp tarihinde oyun değiştirici bir hamle olarak görülmektedir. Dünyanın her yerinde teknolojik atılımların öncüsü savunma sanayidir. İnsansız hava araçlarımız savunma sanayinin yanında, losijtikten tarıma kadar pek çok alanda kendilerine uygulama alanı bulmayı başarmıştır. Diğer ülkedeki gençlerin ülkemize akın ettiği bir teknoloji üretmeliyiz. Son çeyrekte 7,6 büyüdük. Türkiye şu anda büyümede 2. sırada. Çılgın Türkler büyüyerek yoluna devam ediyor.” İfadelerini kullandı.

“Her alanda güçlü olmalıyız”

Gelişmekte olan bir ülke olmanın zor olduğunu, zayıf anımızı yakalamak için bekleyen düşmanların olduğunu belirten Erdoğan,  “Her bakımdan güçlü olmak mecburiyetindeyiz aksi halde bizi Suriye'den de, Ukrayna'dan da, Bosna'dan da beter ederler” dedi. 

Yunanistan'a sert mesaj: İzmir'i unutma!

Yunanistan’ın son günlerde Türkiye’yi tahrik etmeye çalışan tutumlarına da değinen Başkan Erdoğan, “Yunanistan tarihe baksın. Bunun bedeli ağır olur. Yunanistan'a tek bir cümlemiz var: İzmir'i unutma. Adaları işgal etmeniz bizi bağlamaz. Vakti zamanı geldiğinde gereğini yaparız. Bir gece ansızın gelebiliriz” dedi. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal