Tekirdağ'da bu da oldu: mezarlık demirlerini çaldılar!

Çorlu ilçesine bağlı Sarılar Mahallesi Mezarlığı'nın demirleri çalındı. Yaşanan çirkin olayı duyanlar ise tepkisiz kalamadı.

02.03.2022-09:16 - (Son Güncelleme: 02.03.2022-09:43)

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar Mahallesi Mezarlığı’nı çevreleyen çok sayıda demir panel çitlerini çalan hırsızlar kayıplara karıştı. Hırsızlara tepki gösteren mahalle muhtarı Fuat Döner: “Diriye saygıları yok ki ölüye saygıları kalsın, yazıklar olsun, çok üzüldüm.” diye konuştu. 

Aktarılan bilgilere göre, gece yarısı Çorlu ilçesinde bulunan Sarılar Mahallesi Mezarlığı’na gelen kimliği henüz belirlenemeyen hırsızlar tarafından mezarlığı çevreleyen 65 adet demir panel çit sökülerek çalındı. Mezarlığa ziyarete gelen vatandaşlar durumu fark ederek jandarmaya haber verildi. Yaşanan olayla ilgili hırsızların yakalanması için jandarma tarafından çalışmalar başlatıldı. 

Zararın maddi boyutu büyük ama manevi yönü çok üzücü 

Yaşanan hırsızlık olayına tepki gösteren Sarılar Mahallesi Muhtarı Fuat Döner: “Bunların diriye olmadığı gibi ölüye de saygısı kalmamış. Cidden çok üzüldük. Sağ olsunlar jandarma ekiplerimiz gerekli denetimlerini yapıyorlar ama yine de hırsızlar yapacağından geri kalmıyor. Maddi yönden zarar büyük olabilir ama manevi yönü bizi çok üzdü.” değerlendirmelerinde bulundu.

Mezarlık Demirleri

Utanç verici bir durum

Olayın yaşandığı mahallede ikamet eden Zafer Özkan: “Yazıklar olsun, yapılmaması gereken şeyler. Utanç verici bir durum. Nasıl bir vicdan var bunlarda anlamak mümkün değil." ifadelerinde bulundu. 

Sosyal medyadan tepki geldi

Öte yandan sosyal medyada yaşanan olayı gören vatandaşlar, “Bu millet iyice şaşırdı. Hiç mi vicdan Allah korkusu yok.” ifadeleriyle yorumlarda bulunarak tepkisini gösterdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal