Tekirdağ'da Av Yasağı Kalktı: Karidesin Kilosu Tezgahlarda 60 Liradan Satılıyor!

Tkirdağ'da av yasağının sona ermesinin ardından bu sabah saatleri itibariyle denize açılan küçük tekne balıkçıları kıyıya ellerinde bol karidesle döndü. Karides' kilogramı 60 liradan satılıyor. 

01.02.2022-17:20 - (Son Güncelleme: 01.02.2022-17:31)

Karides, dil ve pisi balığı avcılığının ocak ayında yasaklanmasıyla balıkçılar, olumsuz havanın da etkisiyle zamanlarının büyük bölümünü limanda geçirerek teknelerinin bakımını yaptı ve zarar görmüş ağlarını onardı. Balıkçılar, bugün av yasağın sona ermesiyle sabah saatlerinde karides avlamak için denize açıldı. Kıyıya bol karidesle dönen balıkçıların avladıkları karidesler balıkçı tezgahlarda yerini aldı. 

BALIKÇILARIN YÜZLERİ GÜLÜYOR

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, balıkçıların ağlarına takılan karideslerin yüzleri güldürdüğünü söyledi. 


Balıkçılarının 15 Nisan tarihine kadar küçük teknelerle avlanmaya devam edeceğini vurgulayan İbrahim Pehlivanoğlu: "Ağlarının ve teknelerinin bakımlarını tamamlayan balıkçılar sabah karides için denize açıldı. Çok şükür güzel avcılık oldu. Balıkçı arkadaşlarımız kıyıya boş dönmedi. İnşallah karides böyle devam ederse balıkçının yüzü gülecek. Hava şartları el verdiği sürece karides avcılığı devam edecek." değerlendirmelerinde bulundu.

KİLOGRAMI 60 LİRADAN SATILIYOR

Balıkçı Şükrü Ozan Dedeler de bu sezonun durgun geçtiğini, küçük tekne balıkçılarının karides için mesai harcamaya başladığını kaydetti. Karides tezgahlarda kilogramı 60 liradan satılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal