Tek Sayfalık Alışveriş Sitesi Nedir? İnternetten Alışveriş Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

İnternet üzerinden alışveriş mağdurlarının internette en çok aradığı Tek Sayfalık Alışveriş Sitesi Nedir? İnternetten Alışveriş Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? sorularının cevabı haberimizde…

24.01.2019-16:09 - (Son Güncelleme: 24.01.2019-16:00) Tek Sayfalık Alışveriş Sitesi Nedir? İnternetten Alışveriş Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Birçok insan internet üzerinden alışveriş yapmaktadır.  Bu alışverişler sonucunda çoğu insan alışverişte aldıkları eşyaların yerine farklı ürünler alarak dolandırılmaktadır. Peki internette en çok araştırılan konulardan olan Tek Sayfalık Alışveriş Sitesi Nedir? İnternetten Alışveriş Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? sorularının cevabı haberimizde…

Birçok insanın mustarip olduğu konulardan biri internetten alış veriş yaparken dolandırılmak. İnternetten alış veriş yaparken dolandırılan insanlar, alışveriş adresini kaybetmekte ya da siteye ulaşamamakta. Şikayet etseler bile her hangi bir sorumluya ulaşılamamakta ve iade işlemi  gerçekleştirememekte.

Dolandırıcıların en çok sosyal medya üzerinden reklam yolu ile karşımıza çıkan tek sayfalık alışveriş sitesi (onepage) siteler üzerinden gerçekleştirilmektedir. Tek sayfa olarak sadece birkaç ürünün satışa sunduğu bu sitelerden alış veriş yapan insanların çokluğu dikkat çekmektedir.

Tek sayfalık siteleri her hangi bir tarayıcı üzerinden karşınıza çıkmaz. Daha çok sosyal medya yolu ile kullanıcılara ulaşır. Genellikle ünlü markaların görselini kullanan bu siteler kullanıcıları yanıltmaktadır. Tek sayfalık siteler her hangi bir firmaya bağlı olmaz. İnternette tarayıcılar tarafından site olarak tanımlanmaz. 

Tek sayfalı ve ya güvenilir olamayan sitelerde banka kartı ve kredi kartı bilgilerini paylaşmayınız. Tüm bilgileriniz internet korsanlarının eline geçebilir.

İnternette Alış Veriş Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

-İnternette alışveriş yaparken dikkat etmeniz hususlardan biri alış veriş yapacağınız sitenin güveli bir site olması. Güvenli sitelerde SSL sertifikası bulunur.

-Alış veriş yapılacak olan sitenin iletişim adreslerinin açık bir şekilde olması gerekir. Tek sayfalı sitelerde genellikle her hangi bir iletişim adresi bulunmaz iken kullanıcıları direkt alışverişe yönlendirir.

-Siz kullanıcılardan kredi kartı isteyen sitelerden uzak durmanız gerekir. SSL sertifikalı siteler sizden kredi kartı şifresi istemez.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal