28.03.2021-15:00 (Son Güncelleme:28.03.2022-15:58)


1

Kireci yok etmenin doğal yolları

Kireci yok etmenin doğal yolları

Günlük hayatımızın en keyifli içeceklerinden biri olan çay hayatımızın her noktasında bize eşlik ediyor. Çeşmelerden akan suların kireçli olması nedeniyle çaydanlıklarda kireç oluşmaktadır. Düzenli olarak temizlenmeyen çaydanlıklar kireçlenir ve kireçlenmiş çaydanlıklar sağlığın tehlikeye girmesine neden olur. Ancak çaydanlıktaki kireci temizlemek birkaç malzeme ile mümkün. Kimyasal ürünler yerine doğal yöntemlerle çaydanlığınızı temizleyebilirsiniz. Başta sirke olmak üzere, limon ve karbonat karışımı hatta patates kabuğu bile çaydanlıklarınızdaki kireci söküp atmanıza yardımcı olur.



2

Kirecin baş düşmanı: Sirke

Kirecin baş düşmanı: Sirke

Çaydanlığın içerisine 1 çay bardağı sirke koyun ve bulaşık süngeriyle içerisini iyice ovalayın. Sirkeyi çaydanlığın içerisine tamamen yaydıktan sonra yaklaşık yarım saat kadar bekletin.



3

Yarım saat bekledikten sonra sirkeyle çaydanlığın içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ya da karbonat ekleyin ve tel yardımıyla kireç çıkıncaya kadar ovalayın. Ovma işleminin ardından çaydanlığın içerisini güzelce durulayın.



4

Bir başka temizleme yöntemi ise şöyle; çaydanlığın içerisine 1 çay bardağı sirke ve 1 su bardağı su koyup ocağa alın. Su kaynadıktan sonra kireçler yavaş yavaş çözülmeye başlayacaktır. Çözülmeyen kireçler de yumuşadığı için tel yardımıyla kolayca kireçlerden arındırabilirsiniz.



5

Her derde limon kireci de yok ediyor!

Her derde limon kireci de yok ediyor!

Limon, çaydanlığın içini dışını parlatmada oldukça etkili bir üründür. Ayrıca karbonatta çaydanlıkların içerisinde oluşan kireçleri sökmeye yardımcıdır. İlk olarak kireçlenmiş çaydanlığınızın içerisine 1 paket karbonatın tamamını boşaltın. Ardından 1 adet limon suyunu sıkın daha sonra da limonun içini parçalayıp çaydanlığın içerisine atın. Üzerine çaydanlığın yarısına gelecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Yavaş yavaş bütün kireçlerin yok olduğunu göreceksiniz.



6

Çaydanlığın içerisinde oluşan kireci yok etmede en etkili malzemelerden biri limon tuzudur. Çaydanlığın içerisinde oluşan kireçlerden kurtulmak için içerisine limon tuzuyla yayın.



7

Ardından çaydanlığın yarısına kadar su ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Yaklaşık 25 dakika kaynadıktan sonra altını kapatın. Sünger yardımıyla çaydanlığını içerisine ovalayın ve su ile birlikte durulayın. Çaydanlığınızın tertemiz olduğunu göreceksiniz.



8

Patates kabuklarını bu yöntemle değerlendirin!

Patates kabuklarını bu yöntemle değerlendirin!

Temizle yöntemlerinden bir diğeri de patates kabuğudur. Patates kabuklarını soyduktan sonra kireçlenmiş çaydanlığın içerisine koyun. Çaydanlığın yarısına kadar su koyun ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynarken kireçlerinde yavaşça çözüldüğünü göreceksiniz. Ardından bulaşık süngeriyle güzelce ovalayıp durulayın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR