Tek ders sınavı nedir, başvurusu nasıl yapılır? Tek ders sınavı kimler girebilir, ne zaman olur, ne zaman yapılır?

Üniversite eğitimi alan milyonlarca öğrencinin karşılaştığı tek ders sınavının detayları merak ediliyor. Peki, tek ders sınavı nedir, kimler girebilir? Tek ders sınavına girme şartları nelerdir, başvurular nasıl yapılır? İşte detaylar...

09.05.2022-23:07 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-23:07) Tek ders sınavı nedir, başvurusu nasıl yapılır? Tek ders sınavı kimler girebilir, ne zaman olur, ne zaman yapılır?

Tek ders sınavları, üniversite eğitimini tamamlayan ancak mezun olmasına engel olan bir dersi kalan öğrencilere sunulan sınavdır. Tek ders sınavları dönem sonlarında belirlenmiş olan fakültelerce düzenlenmektedir.

Tek ders sınavına kimlerin girme hakkı vardır?

Ders planında yer alan bütün derslere alan, mezun olmasına engelleyen bir zayıf dersi olan veya bütün dersleri geçmiş olmasına rağmen mezun olmak için yeterli ortalaması olmayan öğrenciler, mezun olmak için tek ders sınavlarına girme hakkı kazanırlar. Ancak, öğrenciler tek ders sınavlarına girerek AA aldıklarında dahi mezun olamayacak durumda iseler sınava katılım sağlayamazlar.

Öğrenciler eğitim hayatları boyunca hiç almadıkları bir dersin tek ders sınavına giremezler. Ayrıca bu sınava girmek için tüm öğrenciler 1 hakkı bulunmaktadır.

Tek ders sınavları nasıl yapılıyor?

Söz konusu sınav dönem boyunca uygulanan sınavlar gibi uygulanmaktadır. Dönem içinde yapılan sınavlar test, klasik, sözlü veya uygulamalı hangi yöntemle yapılıyorsa tek ders sınavları da o yöntemle yapılır. Tek ders sınavlarının değerlendirmesi o sınava göre yapılır, önceki vize ya da final sınav notlarının değerlendirmede bir etkisi olmaz.

 tek ders sınavı nedir

Tek ders sınav başvuruları nasıl yapılıyor?

Sınav tarihlerinin açıklanmasıyla öğrenciler yazılı dilekçe vererek başvuruda bulunabilirler.

Tek ders sınavı geçme notu kaçtır?

Tek ders sınavına katılan öğrencilerin değerlendirmeleri yalnızca bu sınav üzerinden yapılacaktır. Bundan dolayı öğrencilerin dersi geçmeleri için o dersin geçme notu kaçsa minimum o puanı almaları gerekiyor.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal