TDK tepkiler sonrası geri adım attı: Türkiyeli kelimesi sözlükten kaldırıldı

Türk Dil Kurumu (TDK), dün yaptığı yazım düzenlemeleriyle beraber sözlüğe ‘’Türkiyeli’’ kelimesini eklemişti. Sosyal medyadan gelen tepkilerinden TDK, Türkiyeli sözcüğünü sözlükten kaldırdı.

21.07.2023-13:13 - (Son Güncelleme: 21.07.2023-17:09)

TDK, dün bazı kelimelerinin yazımlarında düzenlemeye giderken ek olarak da ‘’Türkiye'de yaşayan halk ve bu halkın soyundan olan kimse." tanımının karşılığı olan ‘’Türkiyeli’’ kelimesini sözlüğe eklemişti.

Yeni kelime ve tanım, sosyal medyada tartışma yarattı. Hem sözcük hem de tanım, tepkilerin ardından kısa süre içinde kaldırıldı.

Türk Dil Kurumu

Türkiyeli kelimesi sözlükten kaldırıldı

Haber7’nin yer verdiğine göre; TDK konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Güncel Türkçe Sözlük Bilim ve Uygulama Kolu üyeleri ve uzmanları tarafından 2019 yılında güncelleme çalışmalarına başlanan Türkçe Sözlük mevcut hâliyle 2023 yılında kullanıma sunulmuştur. Hazırlık, güncelleme ve yayımlanma sürecinde mevcut yönetimin yer almadığı sözlükle ilgili basında ve sosyal medyada çıkan eleştiri ve öneriler dikkate alınmış ve gerekli incelemeler başlatılmıştır. Konuyla ilgili gelişmeler hakkında en kısa zamanda Kurumumuz tarafından gerekli açıklamalar yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal