TCMB Başkanı Erkan göreve başladı: Bilgi ve tecrübesine güveniyorum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, görevi eski Başkan Şahap Kavcıoğlu’ndan devraldı. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Erkan ile ilgili olarak ‘’Bilgi ve tecrübesine güveniyorum’’ ifadelerine yer verdi.

10.06.2023-10:39 - (Son Güncelleme: 10.06.2023-10:39)

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) ilk kadın Başkanı Hafize Gaye Erkan, görevi eski Başkan Şahap Kavcıoğlu’ndan devraldı. Devir teslim dolayısıyla Merkez Bankasında tören düzenlendi.

TCMB Başkanı Erkan göreve başladı

AA’daki habere göre; Erkan, yaptığı konuşmada hizmetleri için Kavcıoğlu'na teşekkür ederek, " Sayın Başkan iki yıl Türkiye’ye verdiğiniz katkı için çok teşekkür ederim. Zor bir süreci ekibinizle birlikte yönettiniz. Tüm katkılarınız için emeğinize sağlık. Ülkem adına banka çalışanları adına gerçekleştirdiğiniz hizmetleri minnetle hatırlayacağım. Sayın Cumhurbaşkanımıza da bu şerefli görevi şahsıma; vatanıma ve milletime hizmet yolunda layık gördüğü için sonsuz teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Hafize Gaye Erkan Devir Teslim

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığı görevine getirilen Kavcıoğlu da Erkan'a Türkiye için başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Bilgi ve tecrübesine güveniyorum

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına atanan Sayın Hafize Gaye Erkan'ı kutluyorum. Bilgisine ve tecrübesine güveniyorum. Sayın Erkan, bugün devir teslim töreni ile görevine resmen başladı. Kendisine başarılar diliyorum. Ülkemize hizmet yolunda Allah yardımcısı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal