TCG Anadolu’dan Yerli İHA ve SİHA’lar Kalkış Yapabilecek

Türkiye’nin en büyük savaş gemisi olacak TCG Anadolu’ya çeşitli platformlar kurularak, yerli ve milli İHA ve SİHA’ların kalkış yapabileceği açıklandı.

01.09.2020-10:13 - (Son Güncelleme: 01.09.2020-11:23) TCG Anadolu’dan Yerli İHA ve SİHA’lar Kalkış Yapabilecek

 Yapıldığı zaman Türk donanmasının amiral gemisi olacak ve Türkiye’nin en büyük savaş gemisi olma özelliğine sahip TCG Anadolu’nun 2021 yılı içerisinde Türk Deniz Kuvvetlerine teslim edilmesi planlanıyor. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, bir televizyon programında yaptığı açıklama ile L400 TCG ANADOLU’ya çeşitli platformlar ekleneceği ve bu platformlardan İHA/SİHA tipi araçlar kaldırılabileceği dile getirildi.

İHA VE SİHA’LARIN ÇEŞİTLİ VERSİYONLARI İNİŞ-KALKIŞ YAPABİLECEK

Demir konuşmasında TCG ANADOLU Çok Maksatlı Amfibi Hücum gemimize şu anda helikopterlerin çok rahat iniş kalkış yapabildiğini ve dikey-iniş kalkış yapabilen savaş uçakların da sorun yaşamadığını ifade etti. Sözlerine “Belirli parametreler şu anda çalışılıyor. TCG ANADOLU’ya belirli platformların inip kalkmasını mümkün kılacak çalışmalarımız devam ediyor.” diye devam eden Demir, Haktan Uysal’ın “İHA ve SİHA’lar mı?” sorusuna ise “Öyle de denebilir, İHA ve SİHA’ların çeşitli versiyonları.” şeklinde yanıt verdi.

Geçtiğimiz günlerde Bakan Varank da geminin incelenmesi sırasında yapılan açıklamada TCG Anadolu ile Türkiye’nin yeni kabiliyet ve kazanımlar elde edeceğinin altı çizilmişti. Ayrıca önemli bir husus olarak geminin teslimi sırasında yetişmese bile Anadolu’da uçak platformları yerine İHA’ların konuşlandırılabileceği de ifade edilmişti.

2021’DE TESLİM EDİLECEK

Türkiye’nin en büyük savaş gemisi olacak Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi L400 TCG ANADOLU’nun 2021 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek.

Ana tahrik ve sevk sistem entegrasyonu tamamlanan L400 TCG Anadolu Liman Kabul Testlerine (HAT) başladı. 2021 yılı içerisinde ise Türk Deniz Kuvvetlerine teslim edilmesi planlanıyor. Sedef Tersanesi takvim ile ilgili herhangi bir aksaklık olmadığını çalışmaların planlandığı üzere devam ettiğini ifade etmişti. Türk Deniz Kuvvetlerine teslim edildiğinde Amiral gemisi olacak olan TCG ANADOLU aynı zamanda Türk Donanma tarihinin en büyük savaş platformu olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal