TBMM'nin Yeni Yıl Mesaisi Başlıyor! Masada Kritik Konular Var

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 22 Aralık’tan itibaren ara verdiği çalışmalara bugün başlanacağı bildirildi. Yeni yılın gündemini yeni ekonomi yasaları ve stokçuluğa karşı kanun teklifi oluşturacak.

04.01.2022-13:52 - (Son Güncelleme: 04.01.2022-13:52) TBMM'nin Yeni Yıl Mesaisi Başlıyor! Masada Kritik Konular Var

TBMM’de yeni yılda yeni ekonomik yasalar masaya yatırılacak. Genel Kurul’da stokçuluğa karşı kanun teklifinin de görüşüleceği aktarıldı. Altınların ekonomiye kazandırılması için vatandaşlara yönelik yeni alternatiflerin sunulmasını içeren düzenlemelerinde yapılacağı öğrenildi. 

STOKÇULUĞA KARŞI KANUN TEKLİFİ GENEL KURUL'DA GÖRÜŞÜLECEK

TBMM’nin yeni yıl mesaisi bugün başlayacak. Genel Kurul'da son zamanlarda artan stokçuluğa karşı geliştirilen ‘Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ görüşmelerinin yapılacağı aktarıldı. Yapılan bu düzenlemeyle piyasanın dengesini ve serbest rekabeti bozacak faaliyetlerde bulunan kişilere 100 bin liradan 2 milyona kadar para cezası verilmesi konusunda görüşülüyor. 


TBMM’DE REFORM NİTELİKLİ YASALAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde reform nitelikli yasalar için yeni düzenlemelerin masaya yatırılacağı ifade edildi. Gündemde olacak konular arasında, Dezenformasyonla Mücadele Yasası, Ruh Sağlığı Yasası, 6'ncı Yargı Paketi ve Spor Yasası olacak. Kripto paraya yönelik yapılacak olan düzenlemenin ise ocak ayı içinde Meclis gündemine taşınacak. 

NAFAKA DÜZENLEMESİ GÜNDEMDE

Yeni yılda yasalaşması gereken konular arasında, İstanbul Finans Merkezi'nin kuruluşuna yönelik yasa teklifi, Antalya Diplomasi Forumu Vakfı Kanunu ile Diyanet İşleri Başkanlığı hakkındaki kanun, Çevre ve İmar Kanunu, İçişleri Bakanlığı görev alanı ile ilgili kanunların düzenlenmeleri yapılacak. 

Aile mahkemesi tarafından boşanan çiftler arasındaki maddi ve manevi adaleti sağlamak ve her iki tarafında mağduriyetlerini gidermek amacıyla hazırlanan nafaka düzenlemesi bu yıl içinde TBMM’nin gündeminde olacak.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU KOMİSYONUN GÜNDEMİNDE

AK Parti’li milletvekillerinin imzasıyla Meclis’e sunulan ve üzerinde değişikliklerin yapıldığı ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun’ ilerleyen zamanlarda komisyonun gündeminde olması bekleniyor. 


Kanun içeriğinde, öğretmenlerin mesleklerinde kariyer ve liyakat esaslarına uygun olacak şekilde ilerleme kaydetmeleri, mesleki gelişimlerini sürdürebilmeleri konusunda iyileştirilmelerinin yapılması amaçlanıyor. AK Parti’li vekiller tarafından hazırlanan öğretmenlere yönelik teklifte mesleğin kariyer sistemiyle 4 grupta sınıflandırılacağı bildirildi. Uzman ve baş öğretmenlerin maaşların da artış yapılacağı aktarıldı. 

LİDERLER TBMM’DE OLACAK

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki yoğun mesaide Varlık Fonu'na ait faaliyet ve denetim raporlarının Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından görüşüleceği bildirildi. İlk grup toplantılarının yapılacağı TBMM’de MHP ve CHP partilerinin grup toplantılarının gerçekleştirileceği öğrenildi. Yarın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti grup toplantısında partililerine hitap edeceği aktarıldı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal