TBMM'de Önlem: Vekiller Daha Az Kavga Edecek!

TBMM’de vekiller arasında sık sık tansiyon yükseliyor ve istenmeyen görüntüler meydana geliyordu. Mecliste milletvekillerinin daha az kavga etmesi için sıra dışı bir önlem alındı.

03.10.2021-11:34 - (Son Güncelleme: 03.10.2021-14:38) TBMM'de Önlem: Vekiller Daha Az Kavga Edecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) iki aylık bir aranın ardından 1 Ekim itibariyle mesaisine tekrar başladı. Yeni yasama yılı için ise mecliste çeşitli değişikliklere gidildi. TBMM’de vekiller arasında sık sık tansiyon yükseliyor ve istenmeyen görüntüler meydana geliyordu. Mecliste milletvekillerinin daha az kavga etmesi için sıra dışı bir önlem alındı.

DEV HALININ ALTINA VÜCUT ENERJİSİ ALAN BAKIR BARA SİSTEMİ KURULDU: VEKİLLERİN BU SAYEDE DAHA AZ KAVGA ETMESİ BEKLENİYOR

Sözcü’de yer alan habere göre tamamen yenilenen Meclis Genel Kurul salonundaki dev halının altına vücut enerjisini alan bakır bara sistemi yerleştirildi. Böylece statik elektriğin topraklanması sağlanacak.  Mecliste yapılan bu son değişiklik ise ‘Vekiller artık daha az kavga edecek’  yorumlarını da beraberinde getirdi. , insan vücudunda biriken aşırı öfke ve kırgınlık gibi duyguların azalmasında rol oynuyor. Yeni sistem sayesinde TBMM Genel Kurulu'nda daha az kavga çıkması bekleniyor. Bunun yanı sıra mecliste birçok önemli değişiklikler meydana geldi.

MECLİSTE KAMERALAR YENİLENDİ

TBMM’ de konuşma kürsüsü hidrolik iner-çıkar sisteme çevrildi. Duvar yüzeylerindeki akustik boyalar yenilendi, tüm koltukların bakımları yapılarak reji odası arkasındaki depo alanına sistem odası oluşturuldu. Meclis salonunda tek parça dev halı kullanıldı. Halı antistatik, alev almayan ve teflon yüzeyi sayesinde kolay temizlenebilecek. Halının altına ise statik elektriğin topraklanması amacıyla bakır bara sistemi yerleştirildi. Bakır, insan vücudunda biriken aşırı öfke, kırgınlık gibi duyguların aktarılmasında büyük önem taşıyor. Kameralar yenileri ile değiştirildi. Edinilen bilgiye göre 8 adet kamera ile çekilen görüntü, salonun iki yanına asılan iki büyük ekranla salona aktarılacak. Vekillerin masalarının üzerine, 7 inç büyüklüğünde LCD ekran yerleştirildi. Millet vekilleri sisteme pin kodu, parmak izi ve kimlik kartı ile giriş yapabilecek.

MASALARIN ÜZERİNE GÜL AĞACI KAPLAMA YAPILDI

TBMM’DE Genel Kurul'un ışıkları vekillerin en büyük şikayetleri arasında yer alıyordu. Bu sorunda çözüme kavuştu. Masaların üzerindeki parlamayı önlemek için gül ağacı (bubinga) kaplama yapıldı ve parlak cila yerine mat cila kullanıldı. Başkanlık kürsüsü ve milletvekili masalarında bulunan ünitelere simultane tercüme sistemi de eklendi. Meclis yeni yasama yılına yenilenerek başlamış oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal