TBMM'de 23 Nisan özel oturumunda yaşanan eğlenceli sohbet

Her 23 Nisan' da olduğu gibi bu yıl da gelenek bozulmadı TBMM başkanlık koltuğu çocuklara teslim edildi. Özel oturumda Mustafa Şentop'un Ögür Özel'e karşı muhalefet şakası mecliste kahkahalara sebep oldu.

23.04.2022-16:30 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-08:53)

TBMM'nin açılışının 102'nci yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku ve neşe ile kutlandı. Anıtkabir ve 1. sınıf Meclis'teki düzenlenen törenlerin sonrasında Türkiye Büyük Meclisi, 23 Nisan Çocuk Özel Oturumu gerçekleşti. Oturumda TBMM başkanı Mustafa Şentop, çocuklara hitabının ardından koltuğunu devretmek için değişimi için önergeyi okuttu. 

Red oyları kahkahalara neden oldu 

Değişim önergesinin ardından başkan ve katip üyelik için belirlenmiş olan Meclisin küçük misafirlerinin isimleri oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada başkan adayı için meclis sıralarında oturmuş olan çocuklardan red oylarının kalkması Meclis'te gülüşmelere sebep oldu. 


Şentop'tan Özel'e gönderme 

Mustafa Şentop, hayır oyuna yönelik el kaldıran çocukları görünce sıralarda oturan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e doğru sataştı. Gülümseyerek, ''Özgür Bey bakın muhalefet her yerde var'' diye söylemesi Genel Kurul'da kahkahalara sebep oldu. Oylamanın sonrasında ise Havva Dilay Gülez TBMM Başkanı olarak Şentop'un koltuğuna oturdu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal