TBMM Komisyonundan Deprem Toplantısı

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu, 10 Kasım 2020'den bu yana depremin zararlarını azaltmanın yollarını ve depreme karşı alınacak önlemler için yoğun mesai harcıyor.

07.03.2021-01:26 - (Son Güncelleme: 07.03.2021-01:26) TBMM Komisyonundan Deprem Toplantısı

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, komisyon olarak 10 Kasım 2020'den bu yana yaptıkları çalışmaları tüm detaylarıyla anlattı.

Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 15 toplantı yaptıklarını, 2 bin 150 sayfa tutanak, 65'ten fazla rapor oluşturduklarını söyledi. İzmir’de incelemelerde bulunan Uncuoğlu, mevzuatla ilgili yapılması gerekenler üzerine detaylı bir rapor hazırladıklarına değindi:

"Mevzuatla ilgili yapılması gerekenler, risk haritalandırma, afet yönetimi, yapı stoku, finans kaynakları yaratma, toplumsal farkındalık başta olmak üzere kapsamlı bir rapor hazırlıyoruz. Deprem yaşamış kentlerin belediye başkanlarını da komisyon toplantılarımıza davet ediyoruz.

İzmir ve Elazığ depremleri oldukça yeni sayılabileceği için bu illeri özel olarak ziyaret etmek, buradaki çalışmaları yerinde incelemek istedik. İzmir'in ardından 11-12 Mart tarihlerinde Elazığ'da incelemelerde bulunacağız. "


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal