TBMM İnfaz Düzenlemesine İlişkin Kanun Teklifi İçin Mesai Yapacak

TBMM Genel Kurulu, infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi üzerindeki görüşmelerin bugün tamamlanamaması halinde çalışmalarına yarın da sürecek.

12.04.2020-14:05 - (Son Güncelleme: 12.04.2020-13:55) TBMM İnfaz Düzenlemesine İlişkin Kanun Teklifi İçin Mesai Yapacak

Meclis Genel Kurulu, infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi üzerindeki görüşmelerin bugün tamamlanamaması halinde çalışmalarına yarın da sürdürecek.

Meclis'in, bu hafta diğer iki önemli gündemi; yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle yapılamayan eğitimlerin telafisi ve yükseköğretimde yeni düzenlemeler içeren kanun teklifi ile sağlıkta şiddetin engellenmesine ilişkin teklif yapılacak.

TBMM Genel Kurulunda infaz düzenlemesini içeren Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam ediyor.

Teklif üzerindeki görüşmelerin bugün tamamlanamaması halinde çalışmalara yarın da devam edilecek.

İnfaz düzenlemesi teklifinin yasalaşmasının ardından Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Genel Kurul gündeme alınacak.

Teklife göre, yılda iki kez yapılabilen doçentlik başvuru sayısı artırılarak bekleme süresi kısaltılacak.

Açıköğretim öğrencileri, katkı payı veya öğrenim ücretini ödemesi ve her dönem başında kaydını yenilemesi şartıyla öğrencilik haklarından yararlanacak. Üst üste dört dönem bu şartları sağlamayanların ilişiği, ilgili programdan ayrılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal