TBF Başkan Adayı Harun Erdenay'dan Çarpıcı Açıklamalar!

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda başkan adaylığını geçtiğimiz günlerde açıklayan Harun Erdenay'dan seçim öncesinde yapmış olduğu planlamalar ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

07.10.2021-13:52 - (Son Güncelleme: 07.10.2021-14:11) TBF Başkan Adayı Harun Erdenay'dan Çarpıcı Açıklamalar!

4 Kasım Perşembe günü yapılacak olan Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Olağan Seçim Genel Kurulu seçimine kısa bir süre kaldı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığına adaylığını açıklayan Harun Erdenay, seçim çalışmalarını, hayata geçirmek istediği projeleri anlattığı basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TBF BAŞKAN ADAYI HARUN ERDENAY'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Türkiye Basketbol Federasyonu başkan adayı Harun Erdenay, düzenlemiş olduğu basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda ;

BASKETBOLUMUZU DÜNYAYA TEKRAR HATIRLATMA VAKTİ

Hedefimiz ülke basketbolunu kazanan ve turnuvalarda zirveyi zorlayan eski günlerine geri döndürmek. 2016 yılında erkeklerde dünya sekizincisiyken şu anda 16'ncılığa kadar geriledik. Kadınlarda da altıncılıktan 10'unculuğa düştük. Benim ve yönetim kurulu arkadaşlarımın ilk hedefi, ülke basketbolunu kazanan ve turnuvalarda zirveyi zorlayan eski günlerine geri döndürmektir. Dolu ve coşkulu tribünler önünde, rakip takıma zor anlar yaşatan, ülkeyle kenetlenen ve başarısı herkes tarafından konuşulan basketbolumuzu dünyaya tekrar hatırlatma vakti geldi. Ülke basketbolunu kazanan ve turnuvalarda zirveyi zorlayan eski günlerine geri döndüreceğiz. Türkiye'yi yeniden bir basketbol ülkesi yapacağız.

BÜYÜK ORGANİZASYONLARI TÜRKİYE'YE GETİRMEK İSTİYORUZ

Mutlaka kısa vadede bir, hemen ardından iki organizasyonu ülkemize getirmek ana hedefimiz olacaktır. Böylece şampiyonaları ülkemizde izleme şansı yakalayacak olan Türk seyircisinin de içinde sönmüş olan basketbol ateşini tekrar yakacağız. Bu tür organizasyonların ülke ekonomisine ve tanıtımına, kültür ve turizmine katkısı kaçınılmaz olacaktır.

BASKETBOL KULÜPLERİNİN GELİRLERİNİ ARTTIRACAĞIZ

TBF artık kendi kaynaklarını oluşturan ve marka değeri her geçen gün artan bir yapıya kavuşacak. Sadece federasyona değil, kulüplerimize de sponsor bulma ve kaynak oluşturma süreçlerine katkıda bulunacağız. Ama en önemlisi oluşturulan kaynakları, sadece ve sadece basketbol için kullanacağız. Alanında uzman kişilerden oluşturulacak çalışma grupları ile her ligin pazarlama stratejileri oluşturulup, lig statüleri ile ilgili gerekli düzenleme ve güncellemeleri yapacak bir sponsora sahip olması sağlanacaktır. Yayın hakları ve sponsorluk gelirlerindeki takım payları, gerekli görüşme ve girişimler yapılarak arttırılacaktır. Liglerimiz, basketbolseverler için daha cazip hale getirilip, seyir talebi arttırılarak 2022-2023 sezonunda yeni yayın ihalesine çıkılacaktır.

BASKETBOL TESİSLERİNİ ARTTIRACAĞIZ

Ana hedefimiz 81 ilin en az bir takımının basketbol liglerinde olmasıdır. Basketbolsuz il kalmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu ile kapalı spor salonu anlaşmaları yapılacaktır. Türk basketboluna hem oyuncu yetiştirme hem de şehir ve bölgeler arasındaki iletişim ve etkileşimi artırma anlamında büyük katkısı olan; basketbolun tabana yayılması ve daha fazla yaygınlaştırılması için 82 kulübün, 48 şehirde faaliyet gösterdiği, 750-1000 adet basketbolcu, 75-100 adet antrenörün, 150-180 adet hakemin ve 100 kadar gözlemcinin görev aldığı, 2017-2018 yılında iptal edilen bölgesel ligler geri gelecek.

ORHUN ENE İLE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ

Göreve gelirsek Orhun Ene iyi bir antrenör ve sözleşmesi de devam ediyorsa, Orhun Ene de çalışmak isterse devam ederiz. Bizi turnuvalara Orhun Ene götürecek.

BASKETBOLDAKİ YABANCI KURALI İLE İLGİLİ OLARAK...

5 yabancı sınırının indirileceğini düşünmüyorum, kulüpler karşı çıkacaktır. Lig kurulu yapılacak temsilciler gelecek onlar yabancı oyuncu isteyecek, biz Türk oyuncular olsun diye konuşacağız. 4+1, 3+2 gibi formüller olabilir. Yabancı kuralında ufak bir değişiklik olabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal