Tavan Dekorasyonu

Günümüzde, tavan dekorasyonu önemli bir yere sahip ve bu dekorasyonlar için çok farklı opsiyonlar mevcut. Bunlardan bazıları ve en sık tercih edilenleri, alçıpan asma tavan, vektörel asma tavan, taşyünü asma tavan, akustik asma tavan, gergi asma tavan ve ahşap asma tavandır.

13.06.2020-16:35 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-16:34) Tavan Dekorasyonu

Alçıpan Asma Tavan

Alçıpan asma tavan, alçı ve kartonlardan oluşan bir tavan türüdür. Bu tavan hem maliyeti ucuz hem de su, yangın gibi birçok şeye dayanıklı olduğu için en çok tercih edilen asma tavan türlerinden biridir. Asma tavan esnek yapıda olduğu için birçok farklı şekillerde ve dizaynlarda tasarlanabilir. Ayrıca, alçıpan asma tavanlar ses yalıtımı da sağlar.

Vektörel Asma Tavan

Yüksek tavanlı restoranlarda, evlerde ve diğer mekanlarda çoğunlukla vektörel asma tavan dekorasyonu tercih edilir. Bu tavanın dekorasyonları farklı renklerde olabilir ancak adından da anlaşılacağı üzere vektörel yani doğrusal şekilde dizayn edilir. Vektörel asma tavan yapılırken tavan ve yapılan asma tavan arasında boşluk bırakılır. Bu sayede mekanın hacminde herhangi bir değişiklik olmaz.

Taşyünü Asma Tavan

Taşyünü asma tavan dekorasyonu, tavanın estetik ve güzel görünmesini sağlar. Ayrıca taş yünü asma tavan, tavan da kullanılacak diğer dekorasyon ürünleri içinde uygun bir zemin hazırlar. Ses ve ısı yalıtımı özelliği vardır. Yanmaya dayanaklıdır. Genel olarak kullanılan rengi beyazdır fakat farklı renk seçenekleri de mevcuttur. Hava limanı, belediye gibi kamu alanlarında kullanılır.

Gergi Asma Tavan

Gergi tavanların kullanımı ve montajı çok kolaydır. Yapımı aşamasında kullanılan malzemeler sayesinde çok çabuk şekil alan bir yapıya sahiptir. Bu yüzden, her türlü geometrik şekil dekorasyonları elde edilebilir. Gergi tavan sağlam bir tavan çeşididir. Ayrıca diğer tavan türleri gibi suya dayanıklıdır ve bakteri barındırmaz. Gergi tavana resim baskısı yapılabilir ve bu da gergi tavanın estetik bir dekorasyona sahip olmasını sağlar. Bunların yanında gergi tavan sadece evin tavanında değil, dekorasyon amaçlı duvarlarda da kullanılabilir. Gergi tavanlarda aydınlatma led ışıklarla sağlanır.

Akustik Asma Tavan

Yangın ve suya dayanaklı asma tavanlardan bir diğeri de akustik asma tavandır. Akustik asma tavan, gergi tavanın bir çeşididir. Ayrıca ses yutma özelliği olan bu tavanların temizlenmesi rahattır. Akustik asma tavan dekorasyonu hem dayanıklı hem de uzun ömürlüdür. Akustik asma tavanların birden fazla çeşidi vardır.

Ahşap Asma Tavan

Ahşap asma tavan da diğer tavan dekorasyonu türleri gibi mikrop veya bakteri barındırmaz ve yangına dayanaklıdır. Kurulumu kolay olan ahşap asma tavanların dekorasyonu için çok çeşitli renkler ve desenler mevcuttur. Sadece vernik uygulanan ahşap asma tavanlar da vardır. Ahşap asma tavanlar görüntüsüyle estetik bir görünüşe ve akustik özelliğe sahiptir.

Hastanelerde, alışveriş merkezlerinde ve stüdyolarda ahşap asma tavan kullanılabilir.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal